• La selecció, ordenada, rep gols en errades defensives i cau 3-5 en el primer amistós
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Omar, amb Dobre, que va dedicar paraules i gestos als andorrans Foto: TONY LARA

Andorra va aguantar el frenètic joc de Romania i les provocacions d'alguns jugadors, per perdre 3-5 en un duel marcat pel fort ritme i l'ordre local. Només per errades defensives puntuals van venir els gols. Avui, el segon amistós (20.30, Prat Gran).

Romania va sortir com una bèstia. La pressió en atac dels homes que dirigeix Sito Rivera era tan forta que la defensa andorrana, moment motivada per un De la Rosa que cridava i organitzava línies a tota velocitat, patia per treure pilotes i buscar la porteria rival, on Vlad Iancu s'ho mirava amb calma tensa. Els xuts romanesos sempre portaven perill, però de mica en mica Andorra va agafar la responsabilitat de buscar el gol. Primer va ser Raventós amb un xut creuat que es va quedar al darrere de Cabinho i Edgar. Era el minut 6, a partir del qual en menys d'un minut se succeïen les ocasions en una i altra àrea. Stoica es va atrevir amb rapidesa des del mig del camp per superar un Aitor fora de posició, però la pilota va anar al pal, i Edgar va respondre amb un xut creuat. Ferriz es va trobar en el mateix minut amb les mans del porter Iancu, i en el següent atac andorrà Cabinho va perdre la pilota perquè Stoica posés a prova Aitor, ahir immens. Als pocs segons, una nova pilota perduda en mig camp, ara de Jona, va deixar de nou Stoica sol davant Aitor, que va tornar a aturar magistral.

Només havien passat deu minuts departit, i va arribar la millor ocasió local, quan Jona va robar en tres quarts de camp i va cavalcar sol per creuar massa la pilota. Barbosa i Jorge, un minut després, ho van intentar, però l'1-0 va arribar segons després que Jorge, que anava a ser canviat, li digués a De la Rosa que esperés. Providencial, va engaltar un xut al pal esquerre, i cap a dins.

Romania va respondre amb una ocasió fabricada per Matei i avortada per Aitor, que va parar de nou la rematada d'Stoica. Tot i trobar-se una i altra vegada amb el mur del porter andorrà, els de Sito Rivera van insistir i van rebre premi quan primer Lupu va enviar al pal i després Jorge va perdre la pilota sota pressió perquè Emil habilités Csomo per fer l'empat (1-1).

En la represa, Romania va sortir a matar amb porter jugador d'inici, i va obtenir resultat amb l'1-2 als tres minuts, obra d'Stoica. El romanès, omnipresent en atac, va xutar al pal només tres minuts després, mentre que va veure porteria de nou en el 27, amb l'1-3 per sota les cames d'Aitor. Aquí va ser quan Dobra va provocar la banqueta local celebrant el gol al seu costat, i després a la banqueta, quan Sito Rivera el va canviar, amb gestos i un claríssim «vete a tomar por culo» en perfecte castellà. El joc va seguir amb una errada a boca de canó de Barbosa, l'1-4 posterior d'Alicani, sol a passi de Matei, que va fintar Aitor. i el 2-4 de Jona en el minut 34. Això va animar els andorrans, que van fer el 3-4 en una triangulació que va acabar a peus de Barbosa, però Stoica encara volia més, i va trobar el 3-5 a 17s del final.