PUBLICITAT

El nombre d'universitaris de nou ingrés es duplica i arriba als 125

  • L'UdA enceta el curs amb un augment notable d'alumnes i amb tots els plans d'estudis adaptats a Europa
ÈLIA ORTS GARRI
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Nous alumnes de l'UdA esperen per entrar per primer cop a les aules, ahir Foto: TONY LARA

La Universitat d'Andorra (UdA) va donar ahir la benvinguda als seus alumnes, que aquest curs han augmentat considerablement. Els estudiants de nou ingrés, que inicien la seva formació superior presencial al centre lauredià, són 125, una xifra que representa un creixement de més del 52% en relació a l'inici del curs passat. De similar manera, el nombre d'alumnes total també ha experimentat un creixement, al voltant del 22,3%, sent una massa crítica de 318.

La xifra d'alumnes de nou ingrés representen un creixement «rècord», segons va qualificar la mateixa universitat, ja que a l'inici del curs anterior eren 82 els nous alumnes, mentre que per aquest curs 2011-2012 són 125, el que és un creixement del 52,4%. El creixement d'aquesta dada registrat el setembre del 2010 en relació al curs anterior va ser del 22,4%. El total d'alumnes que segueixen formacions presencials a l'UdA arriba als 318, el que és un creixement del 22,3% respecte l'inici del curs anterior, quan aquests sumaven 260. Un any abans, el creixement del nombre total d'estudiants va ser del 3,2%. El rector, Daniel Bastida, va assegurar que inicien les classes «il·lusionats» pel nombre d'alumnes d'aquest curs, que suposa «una massa crítica important».

ESTUDIS MÉS DEMANDATS / Aquest curs, els estudis amb una major demanda han estat el Bàtxelor en Administració d'Empreses –que acull 44 nous estudiants–, seguit del d'Infermeria –que té 24 nous estudiants. Malgrat aquesta darrera dada, tots els bàtxelors han augmentat el nombre de matriculats, amb l'excepció d'Infermeria. Mentre el curs passat iniciaven aquests estudis 31 alumnes, en aquesta ocasió ho fan 24. En el cas del Bàtxelor en Administració d'Empreses, el nombre d'alumnes que inicien aquesta formació han incrementat considerablement: eren 16 el curs passat, i aquest 2011-2012 ho fan 44. Passa de manera similar en el cas del Bàtxelor en Informàtica, on la xifra passa de cinc nous estudiants el 2010-2011 a 14 aquest curs. En menor mesura, el Bàtxelor en Ciències de l'Educació té 21 nous alumnes de primer curs, i 12 mesos enrere iniciaven aquesta formació 14 joves.

També incrementen els alumnes del Diploma Professional Avançat en Administració i Finances, que té 13 nous alumnes i el curs passat l'iniciaven nou joves. La xifra de nous estudiants de doctorat també ha incrementant, passant de dos el curs 2010-2011, a quatre en aquesta ocasió. Els nous alumnes de l'especialitat de llevadora de l'Escola d'Infermeria són dos.

A totes aquestes dades caldrà afegir els alumnes que segueixin els estudis virtuals que es van oferint al llarg de l'any amb la col·laboració de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) –que el curs passat va acabar amb 183–, els inscrits als postgraus i altres cursos d'extensió universitària –el curs 2010-2011 van ser 491 persones– i els alumnes del curs d'accés per a majors de 25 anys –aquests van ser 35 el curs passat.

100% ADAPTATS A EUROPA / El rector de l'UdA va valorar que aquest curs «el 100% de les formacions estan adaptades» a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES), i tots els nous plans d'estudis han estat acreditats per l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra (AQUA).

Val a dir que des d'aquest setembre s'ofereixen en format virtual els bàtxelors en Informàtica i en Administració d'Empreses, i per primera vegada es podrà combinar amb la modalitat presencial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT