PUBLICITAT

Lleugera disminució dels aturats inscrits al Servei d'Ocupació

  • La tendència anyal continua sent del 17,6% a l'alça i negativa de l'oferta de treball
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una treballadora del Servei d'Ocupació atén una senyora Foto: ORIOL LLAURADO

El nombre d'inscrits al Servei d'Ocupació va disminuir en 42 persones el passat mes d'agost respecte el mes anterior, situant-se en les 738. D'aquestes, 561 busquen un lloc de treball (648 el mes anterior) i 177 volen millorar la seva situació laboral. Tot i que les xifres són una mica inferiors al mes anterior, les tendències mensual i interanual es mantenen negatives. El nombre de llocs de treball oferts va augmentar fins a 189, però el Departament d'Estadística assenyala que malgrat l'increment estacional d'aquests últims mesos, la tendència anyal continua en negatiu amb el -21,4%.

El nombre de persones en situació d'atur inscrites al Servei d'Ocupació és de 561, una xifra que continua sent molt elevada, segons assenyala el Departament d'Estadística, i amb una tendència anyal del 17,6%. Els sectors amb més gent que busca feina són el dels treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors (124), treballadors no qualificats (119), seguit dels i el d'artesans i treballadors qualificats de les indústries i la construcció (94). Les ofertes de treball més nombroses també es registren en aquests àmbits: 73 en l'àrea dels serveis, la restauració, la protecció i la venda; 37 en la d'artesans i treballadors qualificats de la indústria i la construcció; i 24 dirigides a treballadors no qualificats.

La franja d'edat que va dels 40 als 59 anys és la que registra el major nombre de demandes de feina –260 de les persones inscrites al Servei d'Ocupació–, seguida a més distància de la que va dels 26 als 39 anys, franja en la que hi ha 150 demandants. Per sexes, les dades posen en relleu que la majoria de persones que busquen feina són homes (64,9%) per davant de les dones, que suposen el 35,1%. Pel que fa a la nacionalitat, és el grup dels espanyols el que registra un major nombre de demandants de feina (177), seguits dels andorrans (168) i els portuguesos en menor mesura (112). Val a dir que entre els espanyols inscrits al Servei d'Ocupació, el 40,7% té més de 20 anys de residència a Andorra, i un 21,5% fa entre 10 i 20 anys que hi resideix, un percentatge similar als demandants que porten entre 5 i nou anys vivint aquí. Entre els portuguesos que també busquen feina, el 22,3% fa més de 20 anys que resideix al Principat, i un 24,1% té entre 10 i 20 anys de residència.

El nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària és de 86 persones, una menys que al mes de juliol. Més de la meitat dels beneficiaris té entre 40 i 59 anys d'edat. Per nacionalitats, són els espanyols els qui més es beneficien de la prestació, sent un 43% del total de beneficiaris. Un 25,6% són portuguesos i un 15% andorrans.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT