PUBLICITAT

Els bombers preveuen extingir avui el foc de Porta

  • La vigilància vol evitar que es propagui la superfície cremada que supera les 130 hectàrees
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La columna de fum visible des de la Cerdanya Foto: ACN

Els bombers que han estat lluitant tres dies contra l'incendi que ha cremat 130 hectàrees de bosc de muntanya als Pirineus orientals, a prop d'Espanya i d'Andorra, tenen previst extingir els darrers punts calents durant el dia d'avui.

El foc que va iniciar-se el divendres passat a la tarda a un quilòmetre de la frontera entre els ports i La Tour de Carol (Pyrénées-Orientales), prop de Porta, ha estat vigilat constantment fins a migdia de dissabte per la intervenció d'una dotzena d'avions francesos i espanyols i helicòpters.

El nombre va arribar a 300 bombers en terra, comptant els reforços d'Espanya i Herault. «Hem dut a terme un procés llarg, però ha quedat controlat finalment gràcies a la cooperació del Herault i dels bombers catalans, que són tècnics, i seguirem en el lloc una seixantena de bombers dels Pirineus Orientals fins avui per al seguiment dels punts calents», va dir a AFP el comandant Yannick Mesa, un càrrec de les operacions.

Per evitar que el foc es desbordi més enllà de les 130 hectàrees cremades i comptades el passat dissabte, els grups de reforç van centrar els seus esforços en la tasca d'evitar l'expansió vigilant la vora de la superfície cremada. El foc va destruir les plantacions de fustes toves com va passar anteriorment amb un incendi similar, que va destruir 500 hectàrees de bosc a la mateixa zona el 1986.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT