PUBLICITAT

Contra els falsificadors

  • No es vendran entrades el dia del partit amb la República d'Irlanda i la Policia treballa per evitar problemes
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un policia controla que un aficionat, amb l'entrada a la mà, no entri a l'estadi amb cap utensili de perill, en una imatge d'arxiu Foto: E. C.

El pròxim partit de la selecció andorrana de futbol contra la República d'Irlanda a l'Estadi Comunal –7 d'octubre a les 21.30 hores– no serà d'alt risc perquè l'afició irlandesa no està catalogada de perillosa, però la Policia treballa de la mà amb la Federació Andorrana de Futbol (FAF) per tal d'evitar problemes com els d'anteriors partits oficials en què es va haver d'improvisar per acollir més gent de la que cabia a les graderies pel fet que es van falsificar entrades. Aquest perill existeix, i així la Policia ha demanat a l'ens que faci el possible per evitar situacions que puguin perjudicar que tot vagi pel camí habitual sense incidents. En tot cas, la FAF no posarà a la venda cap entrada el dia del partit perquè l'aforament del Comunal ja està cobert entre l'afició visitant, els compromisos protocolaris i també amb l'adjudicació d'entrades que també reben els jugadors –tres o quatre per cap–, com passa habitualment.

El que es tem és que les fotocòpies de les entrades desbordin la situació, i per tant el que es demana des de la Policia és que els tiquets tinguin unes mínimes garanties de seguretat, ja sigui amb distintius difícils de manipular, com per la introducció d'alguns relleus que puguin evitar la còpia ràpida i precisa. Així, el que es pretén és que el Comunal registri el ple absolut, però que no hi hagi cap problema ni incident en aquest sentit.

SILENCI PEL CONTROL DELS AFICIONATS / Pel que fa al control dels aficionats irlandesos, la Policia prefereix, per motius de seguretat, mantenir silenci respecte al dispositiu que es posarà en funcionament per al dia del partit. Ara bé, tots els treballs estan encarats a una possible arribada d'aficionats irlandesos sense entrada, que han de ser controlats.

LA FAF DEMANA UNA XIFRA APROXIMADA / La FAF ha remés un correu electrònic a la federació de la República d'Irlanda en què es prega confirmi el més aviat possible una xifra aproximada d'aficionats que tenen previst desplaçar-se a Andorra el pròxim 7 d'octubre. La FAF només ha posat en disposició dels irlandesos 200 entrades, segons marca la normativa en funció del percentatge total de capacitat de l'estadi. En tot cas, l'ens irlandès treballa per instal·lar a Barcelona una zona habilitada per acollir al seu públic per veure el matx per televisió. La FAF espera una resposta aquesta setmana per poder establir contactes amb la Policia i mantenir al corrent de tot als cossos de seguretat per treballar en el dispositiu de control que sigui necessari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT