PUBLICITAT

DA celebrarà el seu congrés constituent el 29 de setembre

  • Mancaran els representants de la secció jove i la secció d'igualtat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Toni Martí i Vicenç Mateu al congrés fundacional de DA Foto: TONY LARA

El congrés constituent de Demòcrates per Andorra (DA) se celebrarà el proper dijous 29 de setembre. En aquesta reunió s'ha de triar la comissió executiva formada per un total de 16 persones; el president, dos vicepresidents, el secretari general, el secretari d'organització i el tresorer, a banda dels representants de cada parròquia, un representant dels comuns, un del Govern i un del Consell General. A més, hi hauria d'haver els representants de la secció jove i la secció d'igualtat, però com que aquestes encara no estan formades, no podrà ser així.

En vista de la propera celebració dels comicis el 4 de desembre, i la imminent presentació de les candidatures comunals cap al 14 d'octubre, el partit de Demòcrates per Andorra haurà de celebrar el seu congrés constituent a temps perquè la comissió executiva que es triï sigui la que aprovi aquestes candidatures. Així, s'ha escollit la data de dijous 29 de setembre per a la celebració del congrés, tot i que segons algunes de les fonts de DA, encara podria ser que es canviés, informa l'ANA.

CALENDARI / Els estatuts del partit es van presentar al Govern el passat 27 de juliol, i fins ara ha estat la junta gestora la que ha estat en funcions. La darrera reunió de la junta va tenir lloc aquest passat dimecres 7 de setembre, però encara no es van definir les candidatures per a la comissió executiva, ja que faltaven alguns membres. Aquestes s'hauran de presentar abans del dia 21, i tot i que el congrés ha de votar els membres del nucli de l'executiva (el president, vicepresidents, secretaris i tresorer), la resta de membres només s'han d'aprovar.

Pel que fa a la presidència del partit, algunes de les fonts apunten que la majoria dels presents a la darrera reunió sostenien la voluntat que el president sigui el cap de Govern, Toni Martí. Ell, per la seva banda, va afirmar que hi estaria disposat, però que «no és cap obsessió», i si no ha de ser així, hi estaria d'acord. El més important per a Martí és que la comissió estigui formada per afrontar les comunals, ‘és vital'.

A banda d'aprovar les candidatures, una de les tasques importants de la comissió serà a l'hora de pactar amb altres partits. Si tres quartes parts de la comissió executiva hi estan d'acord es podrà anar amb el partit que sigui a les comunals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT