PUBLICITAT

La primera recaptació de l'IRNR se salda en un milió d'euros

  • Al mes de juliol passat es van presentar un total de 264 declaracions
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Oficines del despatx central de la Duana, a Escaldes-Engordany. Foto: ORIOL LLAURADO

La primera recaptació de l'Impost de Renda dels No Residents (IRNR) que es va efectuar en les declaracions presentades del segon trimestre natural de l'any, durant el passat mes de juliol, ascendeix a poc més d'un milió d'euros. En total han estat 264 les declaracions presentades, 228 per persones jurídiques i 44 per persones físiques.

Aquest però, és un import que des del Ministeri de Finances consideren que no es representatiu, ja que es tracta del primer cop que es presenten aquest tipus de declaracions. Els que han presentat aquestes declaracions han estat els obligats tributaris no-residents fiscals que hagin obtingut, durant el segon trimestre natural, rendes del Principat d'Andorra.

Els obligats tributaris no-residents fiscals a Andorra o les empreses andorranes que actuen com a retenidores de l'IRNR han presentat aquestes declaracions a la Duana andorrana o al departament de Tributs del Ministeri de Finances i Funció Pública. En concret, el departament de Tributs ha rebut 228 declaracions que han sumat un import de 1.070.492 euros i el de Duana les 36 restants, amb una quantia de 81.072 euros.

Pel que fa als representants d'aquestes sol·licituds, la majoria han vingut de la mà de persones jurídiques, en total han estat 22, i la resta, 44, les han presentat persones físiques.

Ara però, les declaracions continaran presentant-se per trimestres.

El 29 de desembre de l'any passat, el Consell General va aprovar la llei de l'IRNR que ha estat aplicable a partir de l'1 d'abril d'aquest any a les rendes meritades. En aquests tres mesos s'ha hagut de redactar el reglament de desenvolupament d'aquesta llei, que va ser aprovat el passat 16 de març. Ara, però, està pendent la modificació de la llei d'aquest impost que comportarà, entre d'altres canvis, l'eliminació de la retenció del 10% de pensions de jubilació que tenen els no-residents i la de les primes d'assegurances pagades, que ara per ara la llei obliga a retenir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT