PUBLICITAT

Ingressen a la presó els dos conductors de l'accident mortal

  • Són de la mateixa colla i abans del sinistre van passar per un control de la Policia
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els danys materials causats per l'impacte del vehicle, dissabte Foto: TONY LARA

El batlle de guàrdia va decretar ahir l'ingrés a la presó de la Comella dels dos joves conductors dels vehicles implicats en l'accident que va tenir lloc la matinada de dissabte (00.40 hores) a Sant Julià de Lòria, en el qual va perdre la vida un noi de 17 anys, que ahir a la tarda va ser enterrat a Escaldes-Engordany.

Els dos conductors, ambdós de 18 anys, havien estat detinguts per la Policia després del tràgic accident per haver consumit cànnabis i pel presumpte delicte contra la seguretat col·lectiva, i contra la integritat física i contra la vida.

Encara que no ha transcendit quina era la velocitat del Renault Clio i del Volkswagen Passat –on viatjava el difunt a la part del darrere–, els investigadors treballen amb el supòsit que superava amb escreix el límit permès en aquest tram de l'avinguda Rocafort, ja que els dos vehicles circulaven en paral·lel en direcció sud –després de passar per la benzinera Les Arades– en una mena de competició imprudent que va acabar de manera fatal. El Clio transitava pel carril del mig de la calçada, que estava tancat a la circulació (és l'habitual carril bus), mentre que el Volkswagen Passat ho feia per la dreta. El conductor d'aquest darrer cotxe, un resident portuguès de 18 anys, va perdre el control, va xocar primer contra una caixa protectora del sistema que regula els semàfors, després contra la porta de l'aparcament de l'hotel Imperial, va seguir contra la porta del pàrquing del Comú i l'edifici del Ministeri d'Educació, i va acabar la trajectòria descontrolada en un fanal i una jardinera.

Al Clio hi viatjaven cinc joves, i dos en el Passat. Segons ha pogut saber aquest rotatiu, tots eren amics i formaven part de la mateixa colla. Minuts abans de l'accident mortal van passar per un control d'una patrulla de la Policia a l'avinguda de Santa Coloma que aturava els vehicles de forma aleatòria o en cas d'una infracció visible. No va ser aquest el cas, ja que suposadament va ser després quan els dos vehicles van començar a córrer més del permès cap a Sant Julià.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT