El campió de la Copa està una marxa per sobre que el de la Lliga

• El Matecosa s'endú la Supercopa, el primer títol de la temporada, davant un Pidasa desastrós en defensa
IVÁN MOURE
AIXOVALL

La plantilla del Matecosa Sant Julià gaudeix en pinya amb la Supercopa a la gespa del camp d'Aixovall, instants després de rebre el trofeu de campió. Al la galeia, el jugador del Pidassa Pousa (blanc) dribla Peppe en el tram final, ahir. Foto: TONY LARA

El Matecosa Sant Julià es va endur ahir la Supercopa, demostrant que està més rodat que el Pidasa Santa Coloma. Va ser un partit amb molts gols (3-4) i errades típiques de pretemporada. Destacar per una banda el perill del ofensiu dels lauredians amb Sebas, Kiko, Quim Salvat i Riera i per l'altra el desordre i la falta d'entesa de la defensa colomenca, que va facilitar la victòria del campió de la Copa.

D'inici el domini de la pilota va ser repartit; els dos grans del futbol nacional van mostrar una bona preparació física però encara verds a nivell tàctic que va propiciar diverses errades de col·locació i marcatge, sobretot en el Pidasa. L'equip de Lluís Blanco semblava tenir una marxa menys que el de Julio Ferreros. La defensa li va fer aigües i en mitja hora ja perdia per 0-3.

Riera va inaugurar el marcador després d'un parell d'avisos que intuïen el gol. Al minut 5 Sebas va treure una falta des de l'esquerra i el golejador lauredià va rematar de cap per sobre del travesser. Al 19 va rebre una gran assistència de Kiko i des de la frontal va xutar fort però massa centrat. I al 20 ja no va fallar. Salvat va centrar des de la dreta al segon pal i Riera, amb tot a favor, no va perdonar.

Aquí no va acabar l'huracà lauredià. Al minut 25 Sebas va protagonitzar una gran jugada per l'esquerra, va deixar asseguts dos rivals i la va creuar per baix al pal llarg. Gran gol.

El Pidasa estava tocadíssim, desfet en defensa. Sebas, Kiko i Salvat feien el que volien i el Pidasa no sabia com aturar-los. Ni tan sols a pilota aturada, com va exemplificar el 0-3. Sebas va centrar des de l'esquerra i allà estava Riera, de nou al segon pal, per rematar de cap a dins.

El minut 39 va ser clau perquè podia haver estat la sentència del Pidasa i va ser la seva resurrecció del Matecosa. Salvat va entrar a l'àrea des de l'esquerra –canviat de banda– i va fallar davant Isra; al contraatac Beto va guanyar l'esquena a Wagner i aquest li va fer penal per darrera que Juli Sánchez va materialitzar. 3-1 que canviava el panorama de cara a la segona part.

El Matecosa només havia d'aguantar la pilota per fer passar els minuts. Juli Sánchez va facilitar les coses en ser expulsat al minut 55 per una entrada amb per darrera a Jacques, com a revenja per un suposat cop de colze anterior a Mercadé que l'àrbitre no va assenyalar. El joc a la desesperada amb un menys per part del Pidasa deixava cada vegada més forats en defensa i en el minut 66 el Matecosa va sortir de tal manera de la pressió que Salvat, per l'esquerra, va dirigir un atac en superioritat, va cedir a Kiko i aquest des de la frontal va marcar el quart.

Encara no estava tot dit perquè l'equip de Blanco va trigar quatre minuts en tornar l'emoció a la Supercopa. Javi Sánchez va penjar una pilota a l'àrea, Peránez es va equivocar en la sortida, Txema va rematar de primeres fatal i Alejandro, amb la canya a punt, va ficar-la a dins.

L'esgotament físic començava a passar factura. Alguna ocasió van tenir el campió de Copa per sentenciar però no ho va aprofitar i en el minut 92 Mercadé, a boca de canó, va fer el 3-4. No hi havia més temps, però, perquè es produís un miracle. Un minut després l'àrbitre xiulava el final. El Matecosa s'adjudica el primer títol de la temporada 2011-2012.