L'Andorra cau a Balàfia en el debut a Segona Catalana amb polèmica

• L'equip tricolor perd 2-0 en encaixar un gol amb la mà i un altre amb falta prèvia
BALÀFIA

Mejías és travat en un amistós contra l'Engordany, a l'agost a Aixovall Foto: ÀLEX LARA

Richard Imbernón és el típic entrenador que no acostuma a parlar dels àrbitres. Ni per lloar ni per criticar. Ahir, però, estava visiblement molest per la derrota de l'Andorra al camp del Balàfia en el debut a la Segona Catalana i no va dubtar a assenyalar el de negre com el culpable del 2-0 encaixat, sense oblidar-se de fer autocrítica sobre el seu equip, que tampoc va estar fi en el joc.

El cert és que l'Andorra va tenir la pilota gairebé tot el matx per concessió del rival, que va tancar-se en el seu camp buscant el contraatac. L'equip tricolor no va trobar la fòrmula per arribar amb perill i va provar amb xuts llunyans de Joël, Ludo i Mejías, que al minut 20 va estabellar la pilota en el lateral de la xarxa en la jugada de més perill en la primera part.

Sense comptar, és clar, el primer gol del Balàfia, que va arribar a la mitja hora. Albert es disposava a refusar de punys al primer pal a la sortida d'un còrner quan un jugador local es va anticipar amb la mà sense que l'àrbitre veiés la infracció. Abans del descans Toscano va poder empatar però la seva rematada va topar amb el travesser.

En la represa el guió va ser calcat: domini horitzontal de l'Andorra i poc perill. Imbernón va fer jugar els extrems Ludo i Joël per obrir més el camp i trobar més espais, però ni així. Mejías amb un xut llunyà que anava a l'escaire i que el porter local va refusar a còrner, i un parell de faltes que van sortir fora per poc va ser el bagatge ofensiu de l'Andorra en la segona part.

L'empat no arribava, passaven els minuts i de nou a la mitja hora de joc (minut 75), en una falta lateral, els locals van fer el 2-0. Imbernón l'explicava així: «Era la típica jugada d'estratègia en la qual es fan bloquejos però a Pujol li van fer falta, claríssima, quan estava perseguint al seu marcador, que va rematar sense cap oposició. Igualment no hem marcat, però perdre així no agrada». Un debut, per tant, polèmic i agri.