PUBLICITAT

Mor un jove de 17 anys en un accident a Sant Julià de Lòria

  • Els conductors dels dos vehicles implicats, un ferit lleu i l'altre il·lès, tenen 18 anys i havien consumit cànnabis
LAIA F. MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els danys materials ocasionats a l'avinguda Rocafort per la col·lisió del vehicle, ahir Foto: TONY LARA

ala matinada del dissabte va morir un noi de 17 anys en un greu accident de trànsit a Sant Julià de Lòria. En el sinistre, s'hi van veure implicats dos vehicles, i a banda de la víctima mortal, un altre noi de 17 anys va resultar ferit greu i ahir a la tarda continuava ingressat a la UCI de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Els dos conductors, un ferit lleu i l'altre il·lès, van ser detinguts per haver consumit cànnabis i passaran avui a disposició judicial.

L'accident va tenir lloc a les 00.40 hores de la matinada del dissabte, quan els dos turismes, un Volkswagen Passat, amb cinc ocupants i matrícula andorrana, i un Renault Clio, amb dos ocupants i també amb matricula andorrana, baixaven per l'avinguda Rocafort de Sant Julià de Lòria. Segons fonts properes al cas, les hipòtesis apunten que els dos cotxes estarien fent una cursa quan el conductor del Volkswagen va perdre el control del vehicle, va topar contra la caixa mecànica d'un semàfor, contra una tanca d'aparcament, i es va endur per davant una jardinera, un semàfor i una farola. Les mateixes fonts afirmen que el vehicle va quedar gairebé destrossat i que el motor del cotxe va sortir disparat amb tanta força que va arribar a una distància considerable. Encara no es coneix la velocitat a la qual viatjava el Volkswagen quan va perdre el control, però només observant l'estat del vehicle i el desenllaç, serà segurament un factor important.

EN EL LLOC DELS FETS / El director adjunt del cos de Policia, agents d'Investigacions d'Accidents de Trànsit , agents dels Bombers, del SUM, i fins i tot el cònsol major de la parròquia, Josep Pintat, es van desplaçar al lloc de l'accident.

Quan hi van arribar els agents, un dels nois que viatjava al seient del darrera del Volkswagen ja havia mort, es tractava d'un jove andorrà de 17 anys. Un altre passatger del mateix cotxe, també andorrà de la mateixa edat, estava ferit de consideració i el van traslladar a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on continua ingressat a l'Unitat de Cures Intensives per diverses contusions i una lesió abdominal «important», però es troba estable, segons va informar el cap de guàrdia de l'Hospital. El conductor del Volkswagen va resultar ferit lleu, i la resta d'ocupants del vehicle no van patir cap ferida. El conductor del Renault Clio i l'altre ocupant van resultar il·lesos.

Consum de cannabis / Segons va informar la Policia, els conductors d'ambdós vehicles van ser detinguts després de l'accident per haver consumit cànnabis.

El que conduïa el Volkswagen era un portuguès resident de 18 anys, i el que conduïa el Renault un andorrà també de 18 anys. Tots dos van donar positiu en l'anàlisi d'estupefaents, per cànnabis, i la policia va procedir a la seva detenció pel presumpte delicte contra la seguretat col·lectiva. A més a més, el conductor del Volkswagen va ser detingut pel presumpte delicte contra la integritat física i contra la vida, per la mort d'un dels ocupants. Els conductors detinguts seran posats a disposició judicial avui.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT