PUBLICITAT

Cinc quilos entre sis concursants

  • La manca de bolets desllueix el concurs i obliga als restaurants a adaptar-se, però no redueix l'afluència
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Una parada amb bolets de temporada, ahir Foto: TONY LARA

La quarta edició de la Fira Mercat del Bolet d'Arinsal va començar ahir a la tarda acompanyada pel bon temps, potser massa. I és que les altes temperatures i la manca de pluja estant afectant tant l'oferta de bolets de les vuit parades arribades de Catalunya com el concurs per trobar al millor i més hàbil boletaire.

Aquest darrer esdeveniment va ser el més esperat. Des de les nou del matí, els sis concursants que finalment van participar van sortir a la muntanya a buscar bolets. Passades les dotze van començat a tornar amb els cistells plens. Malgrat que no tan plens com els agradaria.

El president de l'Associació de Promoció Turística d'Arinsal i Erts (Aptae), Toni Coromines, va confessar que aquest any més que un concurs «era un repte», perquè «la calor i que està tot sec fa que no hi hagi bolets». De fet, va afirmar que durant la setmana, alguns boletaires assidus ja van alertar que ells no sortirien «perquè no valia la pena». Per això, Coromines va titllar els participants de «valents», i els va reconèixer l'habilitat que van tenir en aconseguir portar gairebé cinc quilos de rovellons, «tenint en compte que no se'n troben ni al Berguedà ni a Mercabarna, que n'hagin trobat a Andorra vol dir que són molt bons».

Els guanyadors del concurs van ser Eva i Eduard Garcia al premi dels cistells amb més pes, Pere Costa i Maria Rosa Joan Miquel al bolet més pesat, de 180 grams, i Carles Núñez al bolet de disseny. Aquest últim va ser una greixa, que és un bolet molt difícil de trobar aquesta època. El propi Núñez va explicar que l'havia trobat a Pal.

Menús boletaires

A banda del concurs, les parades de la fira i els menús especials dels restaurants d'Erts i Arinsal es mantenen fins avui. Coromines va reconèixer que els plats que pensaven oferir als seus clients han hagut de ser adaptats, ja que han tingut «molts problemes per trobar bolets frescos». Per això preparen menús només amb els tipus de bolet que sí que hi ha.

Tot i això, la qualitat dels plats es manté, i el president de l'Aptae confia que el llindar de 200 menús venuts l'any passat es podrà superar. Tot i així, va recordar que es tracta d'un cap de setmana difícil perquè coincideix amb una Diada de Catalunya que no és pont. L'any vinent caurà en dilluns, motiu pel qual l'Aptae treballa en ampliar la Fira i aportar un caire més tècnic amb l'ajuda del Cenma.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT