Festa de l'oval amb recital dels Isards contra Catalunya (24-5)

• La solidesa en defensa de la selecció, la base d'un triomf en el primer partit del nou curs
IVÁN MOURE

Abelló avança en una acció d'atac dels Isards xutant l'oval entre dos jugadors de Catalunya, ahir Foto: TONY LARA

La festa del rugbi andorrà va congregar prop de 500 persones al camp del Consell, on es va presenciar una autèntica festa amb motiu de l'Andorra-Catalunya. Feia setze anys que no es veia aquest partit. Llavors va vèncer el combinat veí per 6-66. Ara els Isards li han tornat la moneda amb un també contundent 24-5 basant el triomf en una sòlida defensa i un joc d'atac ràpid i intel·ligent,

La Santboiana, equip que més nodreix la selecció catalana de jugadors, complia ahir 90 anys i estava de festa, cosa que va impedir que els seus internacionals no vinguessin. Igualment Catalunya va tenir l'oval durant gran part del matx tot i que li van faltar idees clares. Andorra, al contrari, va saber defensar amb ordre i atacar amb intel·ligència.

El partit va ser físic i amb interupcions freqüents. Les arribades clares a la línia de marca contrària van escassejar però els Isards van ser letals cada vegada que hi arribaven. Així, en el minut 17 i en la primera acció que la selecció aconseguia superar el mig del camp, Magallón va arrencar des del darrere i amb superioritat en l'atac l'oval va acabar en mans de Barbolla perquè fer marca per la banda esquerra.

El 5-0 no va canviar res. Catalunya va continuar en camp tricolor buscant la manera de trencar la teranyina defensiva dels de Michael Broad i de nou, quan menys s'ho esperava, Andorra va recuperar i va buscar Magallon, qui va superar quatre jugadors per cames per fer la marca escorat a la dreta. Abelló, que havia fallat la primera transformació des de a l'esquerra, no va fallar a l'altra banda. 12-0. El llamp Magallon va estar a punt de fer la tercera marca abans del descans però es va quedar a dos metres de l'objectiu.

El recital dels Isards va continuar en la segona part. Després de nou minuts en camp visitant Carmona va fer la tercera marca pel centre que Abelló no va fallar en la transformació i al 53, després d'una gran jugada col·lectiva Barbolla va fer pujar el 24-0 esperant l'oval a l'esquerra.

Catalunya va trobar al minut 57, per fi, una escletxa pel centre de la defensa d'Andorra per fer una assaig centrat. Els últims 23 minuts realment van sobrar. Poc joc, diverses tanganes sense importància, triomf i bona imatge dels jugadores a quinze dies de l'inici la lliga, que és el que importa.