PUBLICITAT

Educació aparca el projecte de les escoles de Sant Julià

  • Suñé fixa al 2013 la data d'inici de les obres del nou Lycée d'Encamp
C. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Alumnes de primera ensenyança es retroben amb la seva professora, ahir a Sant Julià de Lòria. Foto: TONY LARA

el projecte de les escoles de Sant Julià, als Horts del Riu, no està inclòs dins les prioritats del Ministeri d'Educació pel que fa a les infraestructures educatives que manquen al país. El projecte no tindrà cap partida al pressupost 2012-2013, va informar la ministra d'Educació, Roser Suñé, que va afegir que l'escola laurediana està en estudi i anàlisi «d'adequació pressupostària».

Les que sí que figuraran al pressupost de l'any vinent, tot i que en quanties petites i que tindran continuïtat al 2013, són la nova escola per a Canillo i l'ampliació de la d'Ordino. Aquestes són les infraestructures més necessàries tenint en compte la demanda, considera el ministeri. La resta d'instal·lacions escolars del país no es tocaran i només requeriran de petites obres de manteniment, tal i com ja s'ha fet aquest estiu.

D'aquesta manera, s'aparca, almenys alguns anys més, una instal·lació reclamada pel Comú de Sant Julià de Lòria, i que fins i tot compta amb un pla especial aprovat entre els veïns afectats. De fet aquesta era una de les reivindicacions incloses dins del programa electoral d'Unió Laurediana, ara dins del Consell General. La seva cancel·lació també va causar enfrontaments entre el cònsol lauredià, Josep Pintat, i l'anterior Govern de Jaume Bartumeu.

Pel que fa a l'escola canillenca, la limitació pressupostària a 500.000 euros per a l'any vinent tampoc convenç als mandataris de la parròquia. Les dues parts analitzen ara si cal seguir optant per la construcció d'un nou edifici o si és més viable, tenint en compte la situació pressupostària, ampliar les instal·lacions actuals.

el collège, a partir del 2013 / El que ja té una data més o menys establerta d'inici d'obres és el nou Lycée d'Encamp. Suñé va informar que actualment es troba en fase d'elaboració i que s'està seguint el calendari fixat. Si no hi ha incidències les obres començaran l'any 2013.

El nou equipament educatiu, que ha de permetre descongestionar el centre escolar d'Andorra la Vella, s'ha pressupostat en 12 milions d'euros. D'aquests, vuit els aportarà el Govern francès i quatre l'andorrà. La quantia econòmica que ha d'assumir l'Executiu correspon a l'edificació de la base sobre la qual s'ha de construir l'equipament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT