PUBLICITAT

El curs escolar comença amb normalitat a les escoles andorranes

  • Prop de 10.800 alumnes han tornat a les aules
  • Aquí els subtítols
09092011_cole
Alumnes a l'escola andorrana de Sant Julià de Lòria, aquest matí. Foto: TONY LARA
El curs escolar ha començat aquest divendres a les escoles del Principat, i prop de 10.800 alumnes han tornat a les aules. A l'Escola Andorrana de Sant Julià de Lòria, el director de maternal i primera ensenyança, Isaac Benlloch, ha explicat que "tots tenim moltes ganes de tornar". Ha indicat que el nombre d'alumnes es manté estable respecte de l'any passat i que considera que "tenim tots els recursos necessaris". Per a Benlloch l'única millora necessària seria disposar d'un gimnàs o sala polivalent, però entén que "no ho podem tenir tot". A més, espera que aquest curs es connecti la fibra òptica perquè els alumnes puguin treballar millor amb Internet.

La ministra d'Educació, Roser Suñé, ha informat que el començament de les classes s'ha produït "amb total normalitat" i que tot i que esperaven que hi pogués haver absències degut a que l'inici del curs cau en divendres, finalment no han faltat tants alumnes com es pensava. En general, a la majoria d'aules hi ha hagut una mitjana de tres absències.

A falta de confirmar si es manté el nombre d'inscripcions, en principi el nombre d'alumnes matriculats per a aquest curs 2011-2012 és d'11.100, amb un lleuger augment als tres sistemes educatius. A l'escola andorrana hi hauria 4.300 alumnes, a la francesa 3.400 i a l'espanyola 3.300, però Suñé recorda que aquesta xifra pot variar tant a l'alça com a la baixa.

La ministra ha avançat que durant el curs hi ha algunes accions a desenvolupar, com és continuar treballant en la renovació i millora del desplegament curricular de segona ensenyança, que es començarà a aplicar el primer curs del 2012-2013. Segons ha explicat la ministra, no es tracta de canviar els continguts que s'impartiran sinó de treballar-los d'una altra manera, i per a això caldrà formar els mestres.

També es treballa des del curs passat en la implementació de la plataforma virtual Educand, que durant el 2011-2012 s'ha fet la prova pilot a catorze centres, i al llarg d'aquest curs es provarà en alguns altres. Un d'aquests serà l'Escola Andorrana de Sant Julià de Lòria, però segons ha explicat el director del centre, Isaac Benlloch, encara falta que s'acabi de connectar la fibra òptica perquè hi hagi un accés òptim a Internet i es pugui desenvolupar de manera satisfactòria.


Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT