PUBLICITAT

Salut cessa Lluís Mir com a director general del SAAS

  • L'economista Josep Maria Pla Maronda ocupa el càrrec oficialment
L. F. M
ESCALDES ENGORDANY

Periodic
L'ex director del SAAS, Lluís Mir. Foto: EL PERIÒDIC

El dimecres passat va sortir publicat al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra el cessament de Lluís Mir com a director general del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària. Paral·lelament, el Govern va fer púbic un decret en el qual es nomenava Josep Maria Pla Maronda substitut de Mir. Tots dos decrets van entrar en vigor el mateix dia de la seva publicació.

L'economista Josep Maria Pla era director financer del Grup Roc Blanc, i va participar en l'elaboració de les propostes econòmiques que es van incloure en el programa electoral amb el qual Demòcrates per Andorra va guanyar les eleccions.

LA POLÈMICA DEL SAAS / La publicació al BOPA de la substitució del càrrec de director general, ve precedida per la polèmica iniciada per les declaracions de Jordi Font, vocal del comitè executiu dels socialdemòcrates, que no va titllar el SAAS de «paràsit» de la CASS. «Jo aboliria el SAAS. Si ja tenim un Ministeri de Salut, ¿per què ens cal un altre òrgan? L'Hospital i els CAP podrien penjar directament del ministeri. ¿Per què cal un subministeri?».

Posteriorment, el ministre de Finances i la consellera de DA Montserrat Gil, van retreure a Font, en declarcions a la premsa, que no demanés suprimir la parapública quan governava el PS. Cinca va reconèixer que «el SASS necessita una reestructuració profunda».

Des de l'executiu es va demanar “prudència” al principal partit de l'oposició quan s'hagi de parlar d'una qüestió per a la qual es vol arribar a un pacte d'Estat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT