PUBLICITAT

Andorra acollirà el XIè Congrés Nacional de Paleopatologia

  • Hi assistiran els millors experts espanyols i europeus sobre malalties en restes humanes
EL PERIÒDIC
ESCALDES - ENGORDANY

Periodic
Imatge del tríptic del XIè Congrés Nacional de Paleopatologia. Foto: EL PERIÒDIC

Del 15 al 17 de setembre Andorra acollirà el XIè Congrés Nacional de Paleopatologia, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La conferència comptarà amb la participació de més d'un centenar d'investigadors d'arreu de l'estat Espanyol, així com d'altres països de la Comunitat Europea, destacant investigadors de França i Portugal. Prèviament, el dia 14, tindrà lloc a la Facultat de Biociències de la Universitat una reunió de treball per discutir sobre l'estat d'aquesta disciplina a Europa.

El Congrés és el simposi biennal de la Societat Espanyola de Paleopatologia i reunió de referència dels investigadors que treballen en aquest camp arreu de la Península. En aquesta onzena edició, els organitzadors del simposi, la Dra. Assumpció Malgosa y el Dr. Albert Isidro, el porten fins a Andorra amb la finalitat de difondre la recerca en paleopatologia que es fa a Espanya a investigadors de més enllà dels Pirineus.

LA paleopatologia / És una ciència multidisciplinar que investiga les malalties detectades en restes humans antigues, així com l'estat de salut i benestar de les poblacions humanes pretèrites. El seu principal interès radica en el fet que el coneixement sobre aquestes malalties no només te una importància històrica, sinó també present, ja que ens permet entendre la seva evolució. Per això es basa en l'estudi, principalment, de les restes humanes, fossilitzades, esqueletitzades o momificades, des d'una vessant mèdica, biològica i arqueològica. Aquest any el congrés comptarà amb la participació de conferenciants de prestigi internacional. La inauguració oficial del congrés anirà a càrrec del ministre de Cultura Albert Esteve i la cònsol d'Andorra la Vella, Maria Rosa Ferrer. La Dra. Elisenda Vives, membre del Govern d'Andorra i paleopatòloga, realitzarà la conferència inaugural que tindrà lloc al Centre de Congressos de la capital.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT