PUBLICITAT

El Raonador se centrarà en la defensa dels drets dels menors

  • Josep Rodríguez i Raül González prometen els càrrecs de Raonador del Ciutadà i president de l'INAF
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Pere Canturri i Ricard Fité, anteriors raonadors, i Raül González y Josep Rodríguez, ahir en l'acte de presa possessió dels càrrecs. Foto: TONY LARA

La constància que hi ha «menors que passen irregularitats en l'àmbit familiar» és una de les principals preocupacions de Josep Rodríguez, que ahir va prometre el càrrec de Raonador del Ciutadà. La defensa dels drets dels menors serà una de les prioritats d'aquest nou mandat de la institució, a més de donar difusió d'informació sobre les seves funcions. Rodríguez va prometre ahir com a nou Raonador del Ciutadà en un acte conjunt amb la presa de possessió del càrrec del president del Consell d'Administració de l'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) per part de Raül Gonzalez.

Rodríguez va remarcar que, estant al cap davant de la institució que des d'ahir presideix, té dues prioritats. Per una banda, una de les seves preocupacions serà difondre bé les funcions de la institució del Raonador del Ciutadà. «De vegades es donen moltes consultes que no tenen res a veure en el que representa la institució», va explicar Rodríguez. L'altra prioritat va dirigida als nens a partir de 12 anys. El Raonador del Ciutadà té previst mantenir contactes amb la ministra d'Educació, Rosa Suñé, per acordar trobades als centres escolars amb els nens a partir d'aquesta edat per informar-los que a partir dels 12 anys ja poden dirigir-se sols per qualsevol consulta al Raonador del Ciutadà. «Hi ha molts nens que estan en famílies d'acollida», va remarcar Rodríguez com un fet a tenir en compte.

MÉS RECURSOS A L'INAF /El canvi i l'adaptació a la normativa europea que comportarà la signatura de l'acord monetari comportarà un augment de tasques per a l'INAF. Per fer-hi front l'institut haurà de dotar-se de més recursos econòmics i s'estudiarà l'estructura per veure si cal més personal. González va remarcar que tenint en compte com estan les arques públiques «ens haurem d'adaptar en el que podrem», va dir.

El president de l'INAF va remarcar que la signatura de l'acord monetari «comporta certes obligacions, així com noves emissions de deute públic», va dir. És per aquest motiu que una de les primeres tasques com a president serà estudiar les necessitats de recursos humans i materials que necessita l'INAF per fer front a l'època de canvis i assumpció de noves responsabilitats que comportarà l'acord monetari.

L'acte presidit pel síndic general, Vicenç Mateu, es va celebrar a la sala de Pasos Perduts de la Casa de la Vall amb alta presència dels familiars i amics dels nous càrrecs i també de la plana de consellers generals, el cap de Govern, Toni Martí, i el cap de l'oposició Jaume Bartumeu, així com també alguns ministres.

Mateu va tenir unes paraules de record per als que han presidit, amb anterioritat, les dues institucions, la del Raonador del Ciutadà, més nova, i la de l'INAF. El síndic va insistir en la importància d'aquestes dues institucions per fer front als moments difícils de crisi actuals i va remarcar la professionalitat de les dues personalitats que van prendre possessió de llurs càrrecs, qualificant-los de persones competents. Rodríguez prové del món de l'educació i González és advocat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT