PUBLICITAT

Els comuns treballen en un pla conjunt de jubilacions voluntàries

  • Pintat considera que ha de ser un primer pas a «les jubilacions forçoses» per reduir empleats
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Pintat i Capdevila durant la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols, ahir. Foto: ANA / N.M.

Els comuns treballen en l'elaboració d'un reglament conjunt perquè els funcionaris puguin acollir-se a plans de jubilació voluntària anticipada. Actualment només dos consistoris, Encamp i Sant Julià de Lòria, ofereixen aquesta opció als seus treballadors. La intenció és fer extensible a totes les corporacions aquesta alternativa laboral, amb el rerefons també de la conjuntura econòmica i la voluntat de reduir les plantilles comunals.

La iniciativa comunal va ser tractada ahir en el marc de la reunió de cònsols celebrada a Sant Julià de Lòria. Aquesta parròquia i l'encampadana van aportar els seus reglaments en vigor, els quals seran analitzats per la resta de parròquies. Caldrà definir cap a on tirarà aquesta nova legislació comunal si finalment va endavant, ja que en el cas del consistori de Miquel Alís s'hi poden acollir tots els treballadors de més de 45 anys, mentre que en el cas del de Josep Pintat és a partir dels 50 anys.

Des de la seva posada en funcionament, farà més de tres anys, sis persones s'han acollit al pla encampadà de jubilacions anticipades voluntàries. A Sant Julià, on fa poc mes de quatre mesos que està en vigor, encara no s'hi ha acollit cap treballador.

CAP A LES JUBILACIONS FORÇOSES / La mesura pretén aprimar les plantilles comunals, ja que els cònsols caldria que agafessin el compromís de «no ocupar els càrrecs deixats per les persones que s'acullin al pla de jubilació», va manifestar el cònsol de Sant Julià, Josep Pintat.

Amb tot, però, aquesta no és l'única acció que caldria realitzar per reduir la despesa comunal. El cònsol lauredià va opinar que ha de ser «un primer pas» per iniciar un procés de «jubilacions forçoses». És a dir, començar a treballar en una reducció més dràstica del nombre de funcionaris comunals. Pintat va recordar que ens trobem en «una crisi de cavall» i que cal començar a prendre accions més severes. «És un tema que s'haurà de posar sobre la taula properament», va assegurar. Això sí, serà tasca dels nous equips comunals, tenint en compte que al desembre se celebren eleccions als set consistoris.

El cònsol lauredià va recalcar la importància que davant les possibles mesures de reducció de plantilles, els treballadors disposin de sindicats per poder negociar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT