PUBLICITAT

L'Ordinació de funcionament donarà «més veu al poble»

C. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Durant la reunió de cònsols celebrada ahir va quedar enllestit el text de l'Ordinació de funcionament i organització dels comuns. Aquest s'ha elaborat partint del Reglament anterior que data del 1993, tot i que actualitzant-lo i afegint-li modificacions. Una d'elles, va explicar Josep Pintat i la cònsol d'Escaldes, Montserrat Capdevila, és fomentar la participació ciutadana.

Pintat va posar l'exemple de les consultes populars i les reunions de pobles, les quals quedarà definit si són o no vinculants o quin pes tenen en les decisions comunals. «Volem donar més veu al poble», va manifestar Pintat.

L'Ordinació serà ara analitzada pels consellers de cada consistori amb la voluntat que sigui aprovat durant la propera reunió de cònsols, que ser celebrarà a Escaldes. Posteriorment haurà de passar pels plens comunals per poder entrar en vigor, ja durant el proper mandat.

El nou text també defineix «les relacions entre els grups polítics dins de les corporacions», va explicar el cònsol. Per exemple, els grups minoritaris hauran de tenir dependències per poder dur a terme la seva tasca.

D'altra banda, durant la reunió d'ahir va quedar fixada una trobada els propers dues amb el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, per tractar la devolució de les quantitats que els comuns van cobrar de més a través de les transferències del Govern. A aquesta propera trobada s'avaluarà l'opció de buscar ajornaments.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT