PUBLICITAT

El Govern farà una nova emissió de deute públic per 70 milions d'euros

  • La voluntat expressada per Cinca és que el 30% de l'endeutament estigui en lletres o bons
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, entra al Consell General. Foto: TONY LARA

el Govern està preparant una nova emissió de deute públic. En declaracions a EL PERIÒDIC, el cap de Govern, Toni Martí, va corroborar les paraules que el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va pronunciar dilluns en el marc del programa Ara i aquí de Ràdio Nacional d'Andorra (RNA) i que avançaven que, de cara al mes d'octubre, tindrà lloc la segona emissió de deute públic al Principat, per un valor de 70 milions d'euros: xifra que correspon al dèficit del present exercici. L'objectiu d'aquesta i de futures emissions de deute públic és diversificar l'endeutament del Principat i arribar a aconseguir que el 30% d'aquest endeutament estigui col·locat en forma de bons o lletres de l'Estat.

Igualment, el ministre de Finances va assenyalar que la intenció és diversificar l'oferta de deute públic i també els venciments. Així, si l'emissió de deute que va fer l'anterior Executiu socialdemòcrata tenia una vigència de dotze mesos i venç, per tant, el pròxim mes de novembre, el Govern té la intenció de prorrogar el venciment actual de les lletres. Segons va dir Cinca, l'emissió d'aquesta tardor tindrà, previsiblement, una vigència de divuit mesos, de manera que el venciment seria durant el primer trimestre del 2013.

Martí va reconèixer obertament i sense complexos que la decisió del Govern de Jaume Bartumeu d'emetre deute públic havia estat encertada, ja que permet diversificar i evita que tot l'endeutament de l'Estat es concentri en les entitats financeres del país –en aquest sentit, va ser també durant l'anterior legislatura que es va lligar la primera operació de finançament internacional. És per això que el gabinet ministerial del nou cap de Govern,i el ministre de Finances i Funció Pública en concret, han estat treballant aquests mesos d'estiu per preparar una política ambiciosa de futures emissions de deute –començant per la d'aquest mes d'octubre.

Un aspecte relacionat amb aquesta emissió de deute és la propera qualificació de l'empresa Standard & Poor's, una nota que s'espera conèixer aquest mateix mes de setembre. Els auguris anticipen una qualificació a la baixa, cosa que repercutiria negativament en els interessos que es fixaran per a les noves lletres o bons de l'Estat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT