PUBLICITAT

Forcades: «Déu necessita col·laboració humana perquè el món tingui sentit»

  • La monja catalana recorre a la història i espiritualitat per transmetre el seu missatge religiós
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La cònsol Montserrat Capdevila, Forcades i Mossèn Ramon de Canillo arriben al Prat del Roure, ahir. Foto: TONY LARA

La germana catalana Teresa Forcades va iniciar ahir la conferència La teologia feminista en la història demanant que s'obrissin les llums de l'auditori. Va al·legar que necessitava veure les cares dels seus interlocutors i va ser el primer pas per acostar-se al públic, posar-se'l a la butxaca. El següent va ser un discurs purament teològic, però amb píndoles històriques i referències a grans autors, filòsofs i pensadors, molts d'ells fora de l'òrbita cristiana. Forcades va atrevir-se també a exposar raonaments que plantegen Déu com l'absurd, («la hipòtesi que hi ha Déu és tan raonable com la que no hi ha Déu»). I d'altres raonaments que requereixen del protagonisme humà: «La iniciativa de la vida ve de Déu, però necessita de la col·laboració humana perquè el món tingui sentit».

I és que la voluntat de la monja catalana, va explicar abans d'iniciar la conferència, és la d'actualitzar el missatge de l'espiritualitat cristiana al segle XXI. Aquest nexe d'unió, juntament amb el seu elevat do de paraula, va fer que s'omplís la sala del Prat del Roure d'Escaldes. Més de 500 persones (xifres similars a les dels mítings electorals de DA i del PS), entre elles polítics, van voler escoltar els punts de vista espirituals d'aquesta monja mediàtica. Una monja que vol «fer visible el teixit de les dones sàvies que han quedat a l'oblit» al llarg de la història.

El llenguatge més cristià de la conferència es va basar en cinc dogmes marians. Forcades va parlar del gènesi. En ell s'hi troba un «Déu cristià que no imposa», ja que per crear la llum «s'ha de passar per cadascú», va manifestar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT