• Ivanovski marca a la treta d'un córner per deixar en res un gran treball defensiu en un duel amb mofa del públic
R. M. S.
SKOPJE

Ferhan Hasani lluita amb Jordi Rubio una pilota del matx, ahir abans que l'andorrà el lesionés. Foto: AP / BORIS GRDANOSKI

És de mal gust veure com Andorra lluita amb dignitat i el rival se'n riu. És possible que fos pel dolent joc de Macedònia, però en alguna ocasió també pels intents fallats pels tricolors. Ahir Macedònia va vèncer la tricolor per la mínima i, novament, per una acció puntual. Un córner del que Ivanovski va treure petroli en el minut 58. Tampoc va fer gran cosa el combinat de Toshack, però Andorra rep un gol i ja no hi ha res a fer. El que és inacceptable és que el públic local faci mofa de la lluita visitant, per molt que li costi arribar a veure el porter contrari a prop.

Dels 40.000 espectadors que caben en el Filip II d'Skopje, ahir es va jugar amb un ambient desolador d'uns 4.000 espectadors, si fa no fa. Andorra estava com a casa, i així en el joc també ho va semblar, perquè tot i que Macedònia va tenir una clara ocasió quan només havia passat un minut i vint segons de matx –Ivanovski guanya la posició a Sonejee i es queda sol davant de Jose Antonio, que rebutja amb el pit en un cara a cara que es falla un de mil–, tampoc no es veia cap superioritat extrema. Així, de mica en mica la tricolor va anar agafant confiança, esperonada per quatre crits a temps de Koldo des de la banqueta. Andorra no oferia situacions ofensives, però es defensava amb molt ordre, i només algun desajust en algunes línies permetia als locals crear perill. Ara bé, allà estava primer Emili per rebutjar, o Bernaus i Sonejee per avortar l'atac macedoni.

Amb tot, al minut 9 Trickovski va entrar per la banda esquerre, va centrar al punt de penal i allà no va arribar per ben poc Ibraimi, que venia de darrere com un avió. Però això va ser just després que Cristian robés una pilota en una primera mostra de caràcter gairebé a l'àrea rival. Un avís de que, efectivament, la selecció del Principat, tot i tenir els recursos que té, manté una idea clara de buscar la porteria rival, sempre esperant la seva oportunitat. Però Andorra, tot i la lluita, es va veure desbordada en alguna ocasió, com quan al quart d'hora una jugada iniciada per Sikov, que va robar al mig del camp, va acabar per passar a Trickovski que, d'esquerres va centrar on Hasani va enviar fora de cap.

Semblava que Macedònia faria més mal, però abans va arribar la lesió de Rubio, que va fer una entrada a Muarem, se li va sortir l'espatlla a l'andorrà i, tot i que després va continuar, va haver de ser substituït per Àlex Martínez als 25 minuts de partit. En l'acció, Muarem es va girar contra Rubio, que tot i estar en terra cridant de dolor, va rebre. L'àrbitre va aturar el principi de picabaralla amb una targeta per cadascun.

El matx va seguir amb Andorra buscant més encarar al rival i en una centrada de Bernaus, Silva va rematar de cap, amb bon moviment però massa lluny, del porter Bogatinov. Després, Macedònia va respondre amb una falta de Popov que Gomes va rebutjar, i amb una internada per l'esquerre de Hasani, que en driblar Ayala dins de l'àrea va centrar sense que Ibraimi arribés.

Andorra tenia més atac del que semblava, i així Sergio Moreno va controlar de pit en el vèrtex esquerre de l'àrea rival, es va dirigir la pilota amb el moviment i va engaltar un xut ras que Bogatinov va aturar. Era el minut 26. A partir d'aquí, Macedònia ho va intentar, però sense bales, i Cristian es va mostrar altra vegada al davant amb un túnel i un córner per dir aquí està Andorra.

A la represa, Toshack va deixar en els vestidors Ibraimi i va posar Trajkovski (19 anys). Al minut de joc, Hasani a la mitja volta va xutar a les mans de Gomes, i la por va semblar que arribava. Però, tot el contrari, perquè Moreno va agafar una pilota al minut 55 per la banda esquerre, la cavalcada va acabar amb centrada al segon pal i malestar a la graderia local, i allà Sonejee va rematar de cap, alt però amb intenció.

EL COP DE L'1-0 / De l'amenaça andorrana es va passar, de cop, a l'1-0. A la sortida d'un córner només tres minuts després, Ivanovski va enviar la pilota morta que li va caure entre ell i Sonejee dins de la xarxa, sense que José Antonio pogués fer res. El gol deixava sentenciat el partit, tot i que Andorra després va posar la por en el cos d'alguns amb algun xut llunyà, com el d'Ayala a pocs minuts del final, tot i que sense força, però sobretot amb una canonada espectacular de Vales en el minut 90 que va aturar Bogatinov amb certa dificultat. Va ser una jugada que el públic va aplaudir amb mofa, com si s'infravalorés un atac que, de ben cert, podia haver acabat amb gol i un empat que hagués deixat Macedònia ferida de mort.

En els altres duels del grup B, Rússia i la República d'Irlanda van empatar 0-0 a Moscou per mantenir-se primer i segon respectivament, mentre que Armènia va golejar a domicili 0-4 a Eslovàquia i és tercera.