PUBLICITAT

Contra un rival ferit

  • La selecció juga a Skopje davant la Macedònia de Toshack que necessita reivindicar-se davant dels seus
RAFA MORA
SKOPJE

Periodic
Gomes, Perianez i Burgos, durant la sessió d'entrenament d'ahir al Filip II. Foto: R. M. S.

Sembla que mai arriba el bon moment per tenir-ho tot de cara i poder pensar en aconseguir un resultat positiu. Avui, després de mesos de treball de fons del combinat que dirigeix Koldo Álvarez, el rival que es presenta al davant és Macedònia (20.00, Estadi Nacional Filip II d'Skopje), equip que va claudicar davant dels andorrans a la fase de classificació per al Mundial 2006, quan la tricolor va vèncer al Comunal per 1-0 i va empatar a zero al país balcànic.

Però la sensació és d'inferioritat, primer per les baixes pròpies, amb Ilde Lima i Marc Pujol sancionats, i Manolo Jiménez fora d'òrbita amb la seva greu lesió de genoll, però també perquè Macedònia porta una fase de classificació per a l'Eurocopa 2012 bastant discreta, per no dir clarament que fluixa si es miren els noms que poblen la seva plantilla i els quatre punts que suma en set partits. A més, l'arribada del nou seleccionador, John Benhamin Toshack (substitut de Mirsad Jonuz), un històric, li ha donat un altre aire al combinat macedoni, tot i que a Rússia, divendres passat, va perdre 1-0.

Aquella derrota i el fet de jugar a casa ara contra Andorra, fan que el partit d'aquest vespre sigui una prova de foc per als macedonis davant de la seva afició. Una reivindicació que pot tenir la tricolor de víctima.

Això amoïna a Koldo Álvarez, que assumeix que aquest fet és un problema: «És una nova època per ells i volen resultats, tindran una motivació extra». Davant d'això, l'únic que es pot fer és lluitar, i el tècnic andorrà té molt clar el que vol. De primeres, el que Andorra ha de fer intentar lluitar contra «la fortalesa física» del rival, i això serà complicat «perquè tenen jugadors alts que fan 1,85 i ,190 i tenim molt en ment el partit d'anada, que amb dues jugades d'estratègia ens van fer els dos gols». Amb tot, Koldo reconeix que la preparació del matx no s'ha centrat en lluitar contra aquestes accions puntuals, sinó també «tenir molta cura en els detalls, tallar les contres, fer més faltes tàctiques». Arribats a aquest punt, Koldo veu un altre problema per resoldre i ho reconeix: «Hem de fer més faltes; el que no pot ser és que sent l'equip més defensiu del grup siguem el que menys en fa».

El que sí que té clar el tècnic és que, en cas de rebre un gol, el que ha de fer el seu equip és «aguantar i respondre durant el temps que quedi». És a dir, buscar sempre la màxima exigència.

EL POSSIBLE ONZE DE KOLDO / Andorra es presenta aquí amb un equip literalment baix. El més alt és Òscar Sonejee, que últimament no compta per al tècnic, però que avui podria tenir minuts d'inici al centre de la defensa. Així, l'onze inicial d'avui no hauria de variar molt respecte a l'últim partit contra Armènia (4-2-3-1), tot i les baixes de Lima i Pujol. D'aquesta manera, Sonejee ocuparia el lloc d'Ilde a una línia de quatre que completarien Emili, i a les bandes Jordi Rubio i Marc Bernaus. Avançats, dos pivots, Ayala i Marc Vales, al davant la línia de tres amb Cristian i Sergio Moreno intercanviant bandes, i Marcio Vieira, que no va ser titular contra Armènia, en el lloc que en aquell partit va ocupar Pujol. En punta d'atac, sol, Fernando Silva o Sebas Gómez.

ESTADI AMB HISTÒRIA PER A ANDORRA / El Filip II és un estadi magnífic, de bona presència, amb una capacitat per a uns 40.000 espectadors, tots asseguts en cadires amb els colors de Macedònia. Però no tot ha estat així sempre perquè aquesta instal·lació, inaugurada l'abril del 2009, ha viscut diverses remodelacions. Andorra va disputar el seu primer partit en aquest estadi quan només hi havia una alçada de graderia al febrer del 2005. En aquell enfrontament, amb David Rodrigo com a seleccionador es va obtenir aquell valuós punt amb un 0-0. Va ser un duel amb mig camp glaçat en el qual l'equip andorrà va jugar a dirigir els macedonis a aquella zona. Tàctica de vell home de mar que va donar resultat. La següent vegada va ser al 2007, quan Macedònia va vèncer 3-0.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT