PUBLICITAT

El síndic insta els grups a reduir les assignacions de cara al 2012

  • El PS critica que DA vulgui ubicar organismes del Govern a la seu del poder legislatiu
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bartumeu es mira l'agenda amb el síndic, després d'una sessió. Foto: TONY LARA

El síndic general, Vicenç Mateu, va aprofitar la reunió de la Junta de Presidents d'ahir al matí per instar els dos grups parlamentaris a mirar de contenir la despesa de cara a l'elaboració del pressupost del Consell General per al 2012. Una contenció que s'hauria d'aplicar específicament a l'assignació que reben els grups, però no únicament. De fet, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va explicar que aquesta és una de les preguntes que ell mateix va formular en el marc de la trobada i va assegurar que, de la resposta del síndic, es desprèn que la reducció s'aplicarà al conjunt del pressupost. D'altra banda, Bartumeu es va mostrar obertament contrari a la possibilitat que organismes de Govern puguin ubicar-se a la seu del Consell General, apel·lant a la divisió de poders de l'Estat.

La proposta de sindicatura no es tradueix en cap xifra concreta. En aquest sentit, Mateu ho té clar: «No vull que m'acusin que els vull limitar la capacitat de treball». És per això que, més que fixar un determinat percentatge de reducció del pressupost, el síndic va optar per convidar els presidents dels grups parlamentaris «a reflexionar, a parlar i a acordar la reducció de la despesa que considerin oportuna, tenint en compte que s'ha de conjugar la necessitat del país de reduir la despesa pública amb la possibilitat que els grups parlamentaris puguin desenvolupar la seva feina».

Cada grup parlamentari haurà de reunir-se pel seu compte i, posteriorment, els dos presidents –Ladislau Baró pel grup demòcrata i Jaume Bartumeu pel grup socialdemòcrata– posaran en comú els respectius posicionaments. Segons Bartumeu, «si la reducció plantejada és del 10%, no hi ha cap problema; el grup socialdemòcrata no ha gastat mai la totalitat de l'assignació, cosa que vol dir que la contenció ja l'hem fet». Ara bé, «si la retallada fos molt important i ens plantegés problemes de funcionament, aleshores no ho podríem acceptar; però insisteixo que no se'ns ha plantejat», va afegir el líder socialdemòcrata.

conflicte pels espais / Una vegada més, la utilització dels espais buits que hi ha a la nova seu del Consell s'ha convertit en motiu de picabaralla política. El malestar dels socialdemòcrates és «pel fons i per la forma», va afirmar Bartumeu. «No acceptarem que vinguin organismes que depenguin del Govern; això no passa en cap seu parlamentària normalment organitzada», va dir, i va apuntar que hi ha prou espai a la seu del Ministeri d'Interior per ubicar-hi la Unitat d'Intel·ligència Financera sense haver de recórrer a la seu del Consell.

Quant a les formes, va lamentar que el Govern prengui decisions al respecte, quan «són els òrgans rectors del Consell General els que ho haurien de fer».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT