PUBLICITAT

Més estands a una Fira del Bolet amb vocació de créixer

  • L'APTAE amplia a vuit els expositors i treballa amb el CENMA per a l'any vinent
C. G.
LA MASSANA

Periodic
Una parada de bolets, a l'edició de l'any passat. Foto: TONY LARA

Arinsal celebra aquest cap de setmana la quarta edició de la Fira mercat del bolet, un esdeveniment emmarcat en el Pla de Reactivació del Turisme i el Comerç de la Massana. Aquest any, i gràcies a la millora pel que fa als tràmits duaners, l'esdeveniment creix en parades, passant de les cinc de l'any passat a les vuit. Confiats en l'èxit i consolidació d'aquesta iniciativa, l'APTAE (Associació de Promoció Turística d'Arinsal i Erts) ja treballa cara l'any vinent en una fira més gran i diversificada, la qual tindrà també un perfil més científic gràcies a la col·laboració del CENMA.

Pel que fa a la d'aquest any, i tenint en compte que la Diada de Catalunya cau en diumenge, l'APTAE ha optat per reduir-la únicament al cap de setmana. I és que el català és el públic objectiu d'aquesta mostra, «és l'entenedor de la gastronomia del bolet», va manifestar el president d'APTAE, Toni Corominas.

Això sí, la fira d'aquest any no es desprendrà de cap de les activitats d'altres edicions. Per una banda, el mercat del bolet a la Placeta de l'Hostal Pobladó, amb parades de diferents varietats de bolets frescos o en conserva, així com productes relacionats com embotits, olis, vins o formatges.

concurs boletaire / A més, i per segon any consecutiu, se celebrarà el mercat boletaire. Els participants tindran des de les nou del matí fins a la una del migdia per trobar el bolet de més disseny, el de més pes, o el cistell també amb més pes. Els que ho aconsegueixin rebran un premi per part dels organitzadors de la iniciativa.

Finalment, els restaurants s'uneixen per celebrar el Tast de la cuina del bolet. Cadascun d'ells oferirà durant el cap de setmana propostes culinàries relacionades amb els bolets. L'any passat es van vendre 120 menús. «El repte serà superar-los», va assegurar l'expert en gastronomia i col·laborador de la fira, Joan Berenguer.

Per la seva part el conseller de Turisme i Comerç de la Massana, David Baró, va recordar que aquesta Fira és l'acció número 120 del Pla de Reactivació del Comú. Baró va reiterar el suport logístic i econòmic a l'esdeveniment. A més, va aprofitar per unir-se a les demandes del Comú ordinenc respecte a la necessitat de crear una agenda centralitzada d'activitats i esdeveniments al país. Aquesta s'hauria de realitzar a partir de la vinculació dels set comuns amb Andorra Turisme, va manifestar el conseller.

un nou impuls a la fira / Cara l'any vinent, i tenint en compte que la Diada de l'11 de setembre caurà en dilluns (i per tant durarà un dia més), l'APTAE treballa per reactivar l'esdeveniment. Per aquest motiu ja s'ha posat en contacte amb el CENMA (Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra) per donar un caire més tècnic a la mostra. Corominas va explicar que es realitzaran conferències, tallers per a explicar com es creen i de què estan fets els bolets, i fins i tot es portarà un cuiner de renom per oferir un taller pràctic de cuina.

Paral·lelament, el Comú seguirà treballant per facilitar els tràmits duaners als venedors de bolets. Per tractar-se de productes frescos, reclamen que es puguin fer el mateix dia del mercat, una opció complicada tenint en compte que el cap de setmana la Duana està tancada. Les gestions del Comú han permès que aquest any puguin fer-ho dissabte al matí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT