PUBLICITAT

Mas i Casal clausuren el curs amb un muntatge de teatre i vídeo

  • 'Soul Kitchen' s'inspira en les llegendes locals; s'estrena a la Massana el 23 de setembre
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Alfions casal i Hèctor Mas, el tàndem més prolífic de l'escena andorrana, a la plaça del Poble de la capital. Foto: TONY LARA

És amb tota seguretat el tàndem més hiperactiu del panorama artístic nacional. Fins ara els havíem vist junts embarcats en aquetss sorprenents curtmetratges amb què han anat bastint una interessant filmografia –El comte Yàcula, Els tres soldats, Hambrientos– però Hèctor Mas i Alfons Casal s'atreveixen ara també amb una aventura escènica inèdita: Soul Kitchen, un espectacle de creació que parteix del corpus de llegendes andorranes i que combina el llenguatge teatral més tradicional amb el vídeo, «per apropar l'imaginari tradicional a l'espectador actual de la forma més directa i actualitzada i a través d'un llenguatge, l'audiovisual, amb el qual probablement està més familiariatzat». Ho diu Mas, que a més del guió firma la direcció d'un muntatge que s'estrenarà el 23 de setembre a les Fontetes –les entrades ja estan a la venda– i amb el qual l'Escena Nacional (ENA) clausura el curs.

Soul Kitchen pren el títol, sí, del tema homònim de The Doors. Així que el llistó està alt, ben alt. A l'altura de Jim Morrison, exactament. I parteix d'una premissa argumental tan convencional com prometedora: Martí és un home madur i alcoholitzat que decideix, el dia que els metges el desnonen, reconciliar-se amb els dos fills, Miquel i Glòria, a través d'una sèrie de filmacions en què passa revista a les llegendes andorranes. El repartiment de Soul Kitchen l'integren tres habituals dels escenaris nacionals: Xavi Fernández (Martí), Joan Hernández (Miquel) i Irina Robles (Glòria). Ekl personatge de Fernández apareix en el muntatge exclusivament en pantalla –un recurs, per cert, que ja han utilitzat tant La Cia És Grata com els Pastorets lauredians– i la intenció subjacent en l'exposició de les llegendes locals és «reivindicar la importància dels nostres orígens i destacar la incidència que l'imaginari col·lectiu pot tenir a l'hora de definir una comunitat, un país i una cultura». La directora de l'ENA, Ester Nadal, pretén que Soul Kitchen sigui una obra de llarg recorregut que puguin veure els escolars del país. A veure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT