PUBLICITAT

'In memoriam'

  • Les autoritats inauguren simbòlicament el monument instal·lat al mirador de la Pleta, en presència de familiars
E. A.
CANILLO

Periodic
A l'esquerra, Martí i Casadevall intercanvien unes paraules abans de començar l'acte, que va tenir lloc ahir al matí al Comú de Canillo. A la dreta, Martí s'adreça als familiars de les víctimes Foto: TONY LARA

«El millor homenatge que els podem fer és mantenir-los vius a la memòria». Amb aquestes paraules, el cap de Govern, Toni Martí, s'adreçava ahir al matí al centenar llarg de persones que s'havien aplegat a la sala del Consell de Comú de Canillo per inaugurar –simbòlicament– el monument en record de les cinc víctimes mortals de l'accident d'helicòpter que va tenir lloc a la Pleta de Juclà, el 15 de juny passat. Tant Martí com el cònsol major de la parròquia, Enric Casadevall, van tenir igualment un record per a la sisena víctima, Jean-Jacques Vidal, que continua ingressat a l'hospital de la Vall d'Hebron gairebé tres mesos després del sinistre, i per al qual van tenir els millors desitjos.

El mal temps va obligar, finalment, a traslladar l'acte inaugural, organitzat pel Comú de Canillo amb la col·laboració de les empreses Ecotècnic i Heliand, d'on eren els treballadors que aquell dia malaurat es van desplaçar fins a Juclà per realitzar tasques de manteniment al refugi. En un principi, l'acte s'havia de fer al mateix mirador de la Pleta de Juclà, on s'ha instal·lat el conjunt escultòric Espais de silenci, de l'artista Faust Campamà, però el risc de pluja –fonamentat– va portar les autoritats comunals a prendre la decisió de celebrar-lo sota cobert.

A partir de les 10 del matí, van anar arribant familiars i companys de les víctimes, així com les autoritats convidades pel Comú de Canillo. A més d'Enric Casadevall i Toni Martí, que van presidir l'acte, hi havia els síndics, Vicenç Mateu i Mònica Bonell; els ministres Marc Vila, Albert Esteve i Jordi Alcobé; el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, i tots els consellers generals de la parròquia. Igualment, hi havia una nodrida representació comunal: a més dels consellers del Comú de Canillo en ple, hi havia la cònsol major d'Andorra la vella, Rosa Ferrer, i les cònsols menors d'Escaldes-Engordany, Meritxell Sangrà, i d'Ordino, Consol Naudí.

L'homenatge a les víctimes de Juclà va començar amb la lectura de la carta escrita per Faust Campamà, que no va poder assistir a l'acte per un compromís adquirit amb anterioritat. Tot seguit, es va projectar un vídeo sobre la instal·lació del conjunt escultòric, Espais de silenci, al mirador de la Pleta i un amic d'una de les víctimes va pronunciar unes sentides paraules en record de Daniel Curruhuinca, i també de Claude Boulanger, Jacques Lahouille, Lluís Blanco i Elías Pérez.

Casadevall i Martí van oferir, cadascun d'ells, un breu parlament. Paraules enmig d'un silenci solemne, que subratllaven que tots sis estaven treballant al servei del país quan es va produir el tràgic accident.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT