PUBLICITAT

2.000 visitants menys que l'agost passat

EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

L'Oficina de Turisme de la plaça Laurèdia de Sant Julià de Lòria ha detectat en els darrers mesos un descens del nombre de visitants respecte a l'any passat. Mentre a nivell nacional aquesta xifra ha augmentat un 0,2% respecte al juliol de l'any passat, a Sant Julià la tendència ha estat a la baixa. El nombre de persones que van entrar a l'Oficina de Turisme el juliol del 2010 va ser de 4.119 i aquest juliol va disminuir fins a les 3.725, però la baixada més important s'ha evidenciat el mes d'agost, ja que mentre al 2010 hi van haver 7.350 visites, aquest ha quedat en 5.251, fins al dia 28.

Enric Naudi va lamentar en declaracions a l'ANA la disminució detectada respecte l'any passat en el nombre de visitants. Tot i així, va assenyalar que mentre al juliol i l'agost les visites es van reduir, la resta de mesos «la tendència ha estat a la inversa». El resultat global dels vuit primers mesos de l'any, però, és bastant similar al de l'any passat, passant de 20.379 persones a 20.662 fins al 28 d'agost. Pel que fa a la procedència dels visitants, s'evidencia una disminució clara en el nombre de turistes procedents d'Espanya i França, però també de la resta d'Europa. En canvi, el nombre d'andorrans o residents que s'han acostat a l'Oficina de Turisme aquest estiu ha augmentat respecte a l'any passat, i a l'agost ha passat dels 351 del 2010 a gairebé el doble, amb 632.

Tot i la davallada de visitants espanyols, aquests continuen representant el col·lectiu més nombrós, i a l'agost han estat 3.445 els que s'han comptat, davant dels 4.956 del mateix mes de l'any passat. Els francesos han passat de 1.111 a 599, i els de la resta d'Europa, de 781 a 480.

Un dels col·lectius que predomina entre la resta d'europeus és el dels belgues, que tant al 2010 com al 2011 han estat els que més han visitat el Principat. Tot i així, també n'ha disminuït el nombre, passant dels 158 de l'agost del 2010 a 94 durant aquest agost. Als belgues els segueixen els portuguesos, que representen el 15,4% dels visitants europeus del mes d'agost, els italians, que suposen el 10,6%, els alemanys amb un 8,8% i els anglesos amb el 7,1%.

Oficina Virtual /A banda de l'Oficina de Turisme de la plaça Laurèdia, la parròquia compta amb l'oficina de la duana, que des del passat mes de juny s'ha convertit en una oficina virtual. Naudi va dir que el fet de instal·lar aquesta oficina ha suposat un increment del nombre d'usuaris, que han estat «més dels que prevèiem» i va assenyalar que deu ser «perquè ho poden consultar a qualsevol hora, i és un recurs ràpid».

Visites guiades / Tot i la disminució detectada a la parròquia en el nombre de visitants, les visites guiades no han patit aquesta davallada. Concretament, les realitzades a Sant Cerni de Nagol han estat 106 fins al 26 d'agost, mentre que al llarg de tot l'any 2010 se'n van fer 127, i per tant es preveu que se superarà aquesta xifra. Al santuari de Canòlich les dades també van a l'alça, i un exemple és el mes de juliol, que van passar dels 576 visitants del 2010 als 596 d'aquest juliol. Les visites guiades a la Ronda Laurediana són les úniques on es nota un descens dels visitants, perquè durant tot el 2010 n'hi va haver 3.901 i aquest 2011 l'han fet 1.764 persones, però el conseller va apuntar que això es deu a que es una ruta molt habitual entre la gent gran, i aquest tipus de visitants augmenten cap al setembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT