PUBLICITAT

Telèfon amb toc espanyol

  • Maldecaps per la coincidència d'un número amb el d'una operadora espanyola
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una dona parla per telèfon Foto: JULIO CARBO

¿Hola, bona tarda, estic trucant a Vodafone? No, no, s'equivoca, està trucant a un particular. Aquesta conversa l'ha mantingut en nombroses ocasions una clienta del país amb línia telefònica contractada amb Andorra Telecom. Ja hi està acostumada. La truquen generalment des de telèfons mòbils amb un número espanyol. Li demanen informació, alguna resposta sobre ofertes i promocions per a la línia telefònica o senzillament truquen després de constatar una trucada perduda al seu telèfon.

No, no es tracta de cap estafa, tampoc li han desviat el telèfon ni li estan fent una broma pesada, malgrat que la repetició de les trucades se li fa carregós a l'afectada. En un primer moment aquestes van ser les respostes que se li van passar pel cap, motiu pel qual es va dirigir a Andorra Telecom per posar una denúncia si fos el cas, o obtenir una explicació al respecte.

La parapública va comprovar la factura de la clienta per veure si realment algú havia interceptat la seva línia de telèfon. Després de comprovar que l'afectada no estava pagant més del compte, sí que van constatar que tenia un important nombre de trucades al seu telèfon que provenien de números espanyols. Però eren aquests usuaris els que pagaven.

Fins que van trobar la resposta. Andorra Telecom va relacionar el número d'informació de l'operadora Vodafone amb tot aquesta singular situació. Un número de quatre xifres: el 1444. Es tracta del servei directe d'aquesta companyia per oferir als seus clients informació. També l'utilitza l'operadora per trucar-los i oferir-los noves promocions i descomptes.

En aquest darrer cas, quan els usuaris veuen una trucada perduda al seu telèfon, si estan a Andorra i la volen respondre, ho fan marcant el prefix del 34 davant. I el resultat: ¿Hola, truco a Vodafone? No, no, s'equivoca de nou, està trucant a un número de telèfon andorrà. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT