PUBLICITAT

El preludi de la Diada reuneix a una cinquantena de persones

  • Els encampadans compleixen amb tradició pujant a la Mare de Deú de l'Oratori
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Assistents a la celebració escolten al mossèn, ahi Foto: ANA / A. R.

una cinquantena de fidels encampadans van realitzar aquest primer dissabte del mes de setembre la tradicional ofrena a la Mare de Déu de l'Oratori situada al Camí Ral de les Bons. Aquest acte és el preludi de la Diada de Meritxell, i es realitza en el punt on comença l'ascens més dur al Santuari, per la qual cosa els pelegrins aprofitaven per descansar i resar a la Mare de Déu.

L'acte va començar amb una pregària a la verge a càrrec del mossèn Josep Miquel i va continuar amb una cantada de cançons. La consellera del Comú d'Encamp de Cultura i Afers Socials, Olga Areny va acompanyar als encampadans i també va participar a la ofrena. Areny va celebrar que aquest any hi hagi hagut més gent, segurament per la coincidència amb l'aplec de la sardana, que va iniciar-se a la parròquia ahir a la tarda i que s'allarga també durant la jornada d'avui.

Areny també va destacar a que aquest acte és el tret d'inici a una intensa agenda d'activitats durant tots els caps de setmana del mes de setembre. Són exemple l'aplec de la sardana, la festa gastronòmica del 16, 17 i 18, el Cargol Tour d'aquell mateix cap de setmana i la festa de la diversitat Africand, el dia 20.

La llegenda / Els fidels expliquen que la Mare de Déu de l'Oratori la van construir tres pagesos del segle XIX fruit d'una promesa que li van fer: un dia mentre treballaven al camp una tempesta molt forta els va agafar desprevinguts, i de la por que van passar van prometre a la mare de Déu que si els salvava li farien un oratori.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT