PUBLICITAT

Espectacle total

  • El francès Meo guanya en la màxima categoria i l'andorrà Christian España se situa 16è en E3
R. M. S. / EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA / SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Dos imatges dels espectaculars trams de velocitat de la Margineda Foto: tony lara

Espectacle total al Mundial d'enduro. Gas per tothom a les tres zones preparades per l'organització, i tot en benefici d'un espectacle motociclista d'alts vols. L'actual líder del campionat en la categoria E2, el francès Antoine Meo (Husqvarna) va fer un pas decisiu cap a l'objectiu de proclamar-se campió. La seva victòria a la cita andorrana el situa en una posició de privilegi i l'avantatge provisional és considerable. Encara queden 75 punts en joc a disputar en la segona jornada d'avui i els dos dies de la prova francesa que tancarà la temporada d'aquí a uns dies.Meo té 58 punts sobre l'espanyol Cristóbal Guerrero (KTM) quart de la categoria en finalitzar el primer dia del Gran Premi d'Andorra. Per la seva part, l'andorrà Christian España va ser 16è en Enduro 3.

Un dels protagonistes del Gran Premi d'Andorra va ser Iván Cervantes (Gas Gas). L'espanyol va fer una demostració de pilotatge i empenta. Seus van ser els millors registres en tres de les especials del dia i fruit d'això és que va ocupar el liderat des del primer metre cronometrat. No obstant les diferències entre Meo i Cervantes van ser mínimes, arribant a l'última especial separats per només 2s per al pilot de Gas Gas i Meo va aconseguir ser més veloç que Cervantes i arrabassar-li la victòria en l'últim moment. Encara que al pilot espanyol se li va escapar el triomf, va reduir les distàncies respecte a Cristóbal Guerrero en la provisional del campionat. Tots dos hauran de disputar-se el subcampionat en les tres jornades de carrera que queden per disputar del Mundial, la primera de les quals avui mateix de nou a Andorra, on l'afició va respondre en el primer dia amb un gran ambient al voltant dels circuits.

A la categoria E1 la sorpresa va saltar només començar el dia. L'actual líder, el finlandès Juha Salminen (Husqvarna), es va veure obligat a abandonar pel trencament del motor quan encara no havia completat la primera volta al recorregut. Aquesta circumstància la va aprofitar el seu compatriota Eero Remes (KTM) per emportar-se la victòria i reduir diferències en la taula provisional. En E3, on competia l'andorrà España, el finlandès Mika Ahola (HM-Honda) va consolidar una mica més les seves opcions de títol a l'aconseguir el triomf de la categoria, a més d'obtenir la tercera plaça absoluta de la cursa, per darrere de Meo i Cervantes. L'espanyol Mario Roman (KTM) va dominar en la categoria júnior, a més d'obtenir parcials al nivell dels millors, el que li va suposar una merescuda 12a posició absoluta. I avui, molt més.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT