PUBLICITAT

Primers contactes del Sitca amb el PS per les comunals

  • Els socialdemòcrates es posicionen en contra de la privatització de serveis
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Asensio i el tresorer del Sitca, Jaume Linol Foto: ORIOL LLAURADÓ

el Sindicat de Treballadors del Comú d'Andorra la Vella (Sitca), va reunir-se dijous amb l'executiva del Partit Socialdemòcrata, encapçalada pel seu president, Víctor Naudi, que va estar acompanyat pel cònsol menor d'Andorra la Vella, Josep Vila. La reunió s'emmarca dins la primera ronda de contactes entre el sindicat i els grups polítics cara les eleccions comunals.

El president del Sitca, Cristian Asensio, va explicar que la intenció és «escoltar» totes les postures polítiques i conèixer quin paper volen que tinguin els sindicats dins el consistori. És per aquest motiu que durant la setmana vinent ja han demanat reunir-se amb Demòcrates per Andorra, i també volen trobar-se amb l'actual cònsol, amb Rosa Ferrer, «en cas que faci un partit polític» independent. La intenció del sindicat, un cop s'hagi trobat amb tots ells, és definir una postura en funció dels que més vetllin pels interessos dels treballadors, va explicar Asensio.

no a la privatització / Durant la trobada, els socialdemòcrates van exposar la seva postura a favor de mantenir la importància del sindicat en el funcionament diari del Comú. També van assegurar que són contraris a les privatitzacions de serveis comunals, un aspecte que van valorar molt positivament des del sindicat de la capital.

I és que el Sitca lamenta que darrerament la Corporació hagi posat sobre la taula l'opció de privatitzar serveis com el de la recollida de brossa. Aquesta és una de les mesures estudiades per fer front a la delicada situació de les arques comunals. «El servei actual és bo, si s'externalitza s'encareix i empitjora», va lamentar Asensio.

D'altra banda, la Corporació treballa per externalitzar el Centre de Congressos, tot i que degut a la situació econòmica i a la complicada viabilitat de la instal·lació (les comunicacions amb França i Espanya no li permeten celebrar congressos amb gran volum de persones), encara no han trobat cap empresa que hi estigui disposada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT