Un seguit de males notícies

• Derrota amb Armènia en un matx amb ocasions però que acaba amb les baixes de Lima i Pujol per a Macedònia
R. M. S.

A l'esquerre, Sarkisov intenta superar la pressió de Bernaus i Vales, ahir al Comunal; a la galeria, l'afició armènia que avui també acompanyarà a la selecció sub-21, que juga contra Andorra Foto: TONY LARA

Sense pilota, Andorra pateix. No hi ha manera de donar un pas endavant, tot i l'esforç, tot i la lluita. Armènia va ser superior només quan va voler, i això va ser a la segona part, perquè a la primera, res: Andorra era un mur, era el que vol tothom, ordre, intensitat, contundència. Les forces (o la manca d'elles), després, van fer la resta. Al final, 0-3 i expulsió de Lima en l'últim minut, amb 0-2 i res a fer. No serà dimarts a Macedònia com tampoc hi jugarà Pujol per acumulació de targetes. Dos puntals de l'equip, out. És la pitjor notícia d'un matx en què, amb tot, els homes de Koldo van tenir fins a tres ocasions durant cinc minuts que van permetre somiar. Cristian, Pujol i la defensa, el millor del que es va veure ahir al Comunal.

Si el dubte era el mig del camp després de la baixa de Manolo Jiménez per lesió, Koldo va situar Pujol, un jugador que demostra a cada partit una qualitat superior en el control de la pilota, la conducció i la visió de joc. Amb Sergio Moreno a esquerres i Cristian a la dreta, al darrere Vales i Ayala i la línia defensiva de quatre amb el clàssic Bernaus, Ilde Lima, Emili i Jordi Rubio, i Silva a la punta barallant amb tothom, Andorra va intentar donar el seu punt de lluita al matx. Armènia no oferia gran cosa en atac, i la intensitat tricolor amb Lima de far al mig del mur, també ho impedia. No hi havia, amb tot, cap moment de pausa, perquè Armènia, tot i no tenir profunditat, semblava atacar, quan ho feia, amb certa facilitat i, sobretot, en tromba, amb quatre jugadors, amb els que fessin falta.

Però qui va avisar primer va ser la mateixa Andorra, quan Cristian, als vuit minuts, no va arribar a rematar una centrada forta i dura des de la dreta. Llavors els armenis es van escalfar i Sarkisov forçava la màquina per la part de Lima, que tot i pressionar-lo el brau jugador visitant va treure un fort xut que Gomes va enviar a córner amb les cames. Però aquest no va ser l'únic ensurt, perquè als vint minuts Mkhitaryan i Manucharyan posaven en un problema a Emili, que amb tot rebutjava a córner de genoll. Eren els moments dolents d'Andorra perquè Armènia es creixia. En el 22, Ghazaryan va engaltar un xut creuat de fora de l'àrea que va fregar el pal dret de Gomes.

Andorra havia de respondre i ho va fer amb alguna ocasió, com la de Vales en el 25 a centrada de Bernaus, tot i que el jove defensa andorrà va arribar tard i sense opcions a la rematada de cap. En aquesta lluita, els euroasiàtics van respondre de nou amb Sarkisov, que va aprofitar un dubte d'Emili en carrera, dins de l'àrea, quan la situació semblava feta, per soltar un llampec que Gomes, atent, va enviar a córner magistral.

Com que no hi havia control clar de la pilota per part de ningú, el joc va anar tot seguit a l'altra àrea, on Pujol aconseguia petroli de la lluita de conjunt per robar una pilota, encarar porteria i, de lluny, provar un llançament alt. Però vet aquí que de nou va haver-hi canvi de situació, i el següent atac armeni, minut 34, va acabar en gol quan Pizzelli, amb Rubio a sobre, es va girar, a dreta i a esquerra, i va xutar fort, sec i amb l'esquerre, per batre pel pal llarg a Gomes en el que va ser un gol espectacular i imparable.

La primera part agonitzava, però Andorra va tenir la seva sis minuts més tard. I quina ocasió. Pujol va centrar des de l'esquerre, i Silva, sol com mai, tot per ell, dibuixant la rematada de cap en l'aire, perfecta, bot ideal, de foto, no va arribar. Es lamentava l'andorrà a la línia de gol, però el tren ja havia passat.

La segona part sí va ser d'Armènia. Aquí Andorra esperava, cansada aparentment, però també dosificant les forces, perquè després en va tenir per posar en perill la porteria de Berezovski. Era a l'aguait del seu moment, però mentre aquest arribava, els armenis es llançaven al setge. Manucharyan va creuar rasa la pilota a la sortida de Gomes en el minut 50, Pizzelli va provar de nou el porter tricolor tres minuts més tard, i després d'una mena de treva de quinze minuts, Ghazaryan va enviar la pilota al travesser en el minut 70. Llavors Koldo va moure fitxa: Sebas per Silva, i en un minut, una ocasió. Una treta de banda que Lima va pentinar al darrere deixava a Sebas en ocasió, a l'àrea petita, però la cosa no va passar del perill. Amb tot, al següent minut Cristian va rematar a la mitja volta quan Lima arribava de cara, i tampoc va veure porteria. I quan la il·lusió per l'empat era més gran, Ghazaryan va fer el 0-2. Finito.

Després, Cristian va tornar a tenir-ne una, de cara al porter, amb intenció, de puntera, fora per poc. Era el minut 76, i no se'n van repetir. Al final, en l'últim minut, un penal de Lima va suposar l'expulsió del central, vermella directa, el penal i el 0-3 de Mkhitaryan. I ara cap a Macedònia, sense Lima ni Pujol.