PUBLICITAT

Sisè mes consecutiu de caiguda de les matriculacions

  • L'agost es tanca amb un 18% menys de vendes de turismes que fa un any
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

l' arribada de l'estiu no ha servit per modificar la tònica negativa al sector de l'automòbil. Per sisè mes consecutiu les vendes de vehicles han estat inferiors a les de fa un any. Així, el mes d'agost s'ha tancat amb 99 vendes de turismes, 21 vehicles menys que al 2010. La diferència negativa és del 18%.

Des de principis d'any, només el mes de febrer es pot considerar positiu pel que fa a les matriculacions. Llavors les vendes van superar en nou vehicles el mateix mes del 2010. La resta de l'any el sector ha anat sempre per sota en aquesta comparativa anual, un fet que comporta que a dia d'avui les vendes estiguin un 13,7% per sota les d'un any enrere. El pitjor mes va ser el juliol, amb una caiguda del 26% i 46 vendes menys que l'any anterior.

En nombres absoluts estem parlant de 1.146 operacions de compravenda, les quals representen 182 vehicles menys que en el mateix període de l'any passat.

I és que aquest estiu ha estat molt fluix en vendes. Es tracta d'una situació ja habitual en el sector, però aquest any ha estat especialment dolenta. Els 99 vehicles venuts a l'agost són el pitjor registre de l'any i també de tot el 2010.

Domini de Suzuki / Pel que fa a la demanda de vehicles per marca, a l'agost les principals vendes han estat per a Suzuki, amb 16 matriculacions. Habitualment les primeres posicions les ocupen vehicles de gamma mitja i alta com BMW, Volkswagen i Audi. Nissan també és de les marques més demanades.

En el còmput global de l'any sí que hi trobem BMW al capdavant, amb 128 vendes, seguida de Volkswagen amb 110. Són les dues úniques firmes que han superat la barrera dels 100. Nissan amb 96, Audi amb 78 i Ford i Mercedes amb 77 són les següents marques més demanades.

Finalment, dels 1.146 vehicles matriculats al 2011, 849 són dièsel i 297 gasolina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT