PUBLICITAT

La selecció rep Armènia amb ganes «de tornar a competir»

  • Intensitat, concentració, desgast físic i tenir la pilota el màxim possible, les armes de l'equip de Koldo
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La selecció armènia, ahir durant el seu primer contacte amb la gespa de l'Estadi Comunal Foto: TONY LARA

La selecció andorrana disputa avui el setè partit de la fase de classificació per a l'Eurocopa 2012. Amb zero punts al caseller, amb tretze gols en contra i només un a favor (Cristian, a la República d'Irlanda, atrevit i magnífic llançament des de fora de l'àrea, intacte en la memòria), i amb Armènia de rival, el pensament és el mateix de sempre: competir. El secret serà l'habitual, el que Koldo Álvarez, el seleccionador, ha imposat als seus jugadors: sacrifici, esforç físic, ganes, intuïció, concentració màxima i toc de pilota, cuidar-la, mimar-la, tenir-la el major temps possible, tot el que estiguin en disposició els jugadors tricolors per mantenir-la i poder arribar a la porteria contrària. Ja se sap: si jo tinc la pilota, el rival no la té i no em crea perill. Fàcil sembla, ¿oi? Avui, a partir de les 18.00, a l'Estadi Comunal, el públic que acudirà a veure el matx voldrà això. Almenys, que Andorra competeixi.

Però el rival, Armènia, quarta al grup B amb vuit punts en sis partits, deu gols a favor i set en contra, és «la selecció més perillosa» de totes, segons Koldo. Més que la República d'Irlanda, líder amb els mateixos trezte punts que Rússia o Eslovàquia. Tot està molt just. Per això, també, Armènia té perill, perquè encara no se li han escapat del tot les opcions de classificació, i perquè no es pot permetre fallar ni un partit, i menys de la fluixa Andorra que, amb tot, encara està per donar la sorpresa en algun dels tres partits que resten. Temps al temps.

Els armenis van vèncer a Yerevan per 4-0. Aquell dia, Koldo Álvarez va experimentar d'inici amb Ilde Lima a la punta, lluitant contra tot. No va sortir bé la jugada d'escacs, però el seleccionador no descarta fer alguna cosa pareguda, «no d'inici», segons va dir ahir a la roda de premsa, «però pot ser un recurs» durant el partit, va dir.

Són les pinzellades que se li han de donar a un quadre que vol estar en l'elit sigui com sigui. Andorra pot lluitar, i el seleccionador així ho creu: «Volem equiparar-nos al joc de les seleccions europees». No són fanfarronades gratuïtes, és perquè creu que es pot arribar a aquest objectiu.

ARMÈNIA, a UN RITME MOLT ALT / Però, en concret, per lluitar contra Armènia, ¿què vol Koldo? Doncs aturar la intensitat del rival. «Físicament juguen a un ritme molt alt», va manifestar ahir. A més, segons va destacar, un altre problema és que els jugadors andorrans estan de pretemporada, mentre que els armenis «porten 19 jornades a la seva lliga». «Armènia és una gran selecció capaç de jugar de tu a tu a les grans potències europees», va cloure el tècnic.

De problemes físics, a Andorra en té Cristian a un canell, i poc més. A Armènia no juguen ni Robert Arzumanyan per lesió ni Yura Movsisyan per acumulació de targetes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT