PUBLICITAT

De la Casa és el favorit en el 40è aniversari del Ral·li d'Andorra

  • La cita, demà de dia i de nit i segueix diumenge al matí, coincidint amb el Mundial d'enduro
R. M. S.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
L'acte de presentació d'ahir, a Pyrénées Motors, concessionari de BMW i MINI al Principat Foto: TONY LARA

La gran cita de la temporada del motor andorrà és sens dubte el Ral·li d'Andorra, que arriba al seu 40è aniversari i ho celebra amb espectacle del bo en les carreteres del Principat. Dels trams habituals –coll d'Ordino i la Rabassa– aquest any s'hi afegeix la pujada a Beixalís des d'Anyós amb part de descens direcció a Encamp en un tram asfaltat nou. Una cita per tenir en compte, i més si entre els favorits hi és l'andorrà Gerard De la Casa, que amb un Seat Córdoba WRC intentarà aconseguir el seu cinquè triomf a una competició on va vèncer per primera vegada ara fa just 30 anys. La cita coincideix amb una altra gran competició al Principat, el Mundial d'enduro que rep aquest cap de setmana Nagol i la Margineda.

Ahir es va presentar la competició a Pyrénées Motors de BMW i MINI. La prova comptarà amb dues modalitats, una de velocitat i altra de regularitat, aquesta oberta a vehicles moderns però també de clàssics, els quals són els que posen el toc mític a aquest ral·li. Hi haurà dues jornades, la primera d'elles demà mateix en una sessió de tarda i de nit com ja va succeir la temporada passada, quan es va fer la prova del que és ara aquest 40è aniversari. En total seran nou trams, quatre dels quals seran completament diferents, amb 100 quilòmetres cronometrats per afavorir l'espectacle.

LA SORTIDA, A ORDINO A LES 19.00 / El punt quilomètric 2,490 de la carretera CS-340, és a dir el coll d'Ordino des de la part ordinenca, serà l'inici del 40è Ral·li d'Andorra. El primer vehicle sortirà exactament a les 19.08 del vespre, i si els aficionats volen acudir a la cita han de saber que la carretera estarà tallada al trànsit a partir de les 18.20 i fins a la una de la matinada. Aquí hi haurà un tram de 13km des de l'Hotel Babot fins a la Borda Patxeta.

Però l'altra cita del dia serà a la Rabassa, amb 11km que es començaran a disputar a partir de les 20.16 el primer vehicle. La sortida en aquest tram serà des del punt quilomètric 10,290 de la carretera CS-130, és a dir una mica després del camp de tir.

El diumenge, des de les 09.13 en què sortirà el primer cotxe, hi haurà competició fins al migdia. Les zones seran, per una part a la carretera del coll de Beixalís, des d'Anyós, en concret des de la urbanització els Oriosos fins la Collada de Beixalís, mentre que des de les 10.26 la competició discorrerà pel Coll d'Ordino, però en aquesta ocasió en sentit invers a la jornada de dissabte, és a dir des de la borda Patxeta fins a l'hotel Babot.

De pilots hi ha de destacats, però s'ha de tenir en compte també el petit homenatge que se li farà al primer guanyador del Ral·li d'Andorra, en Josep March, que va vèncer al 1970 (i en tres ocasions més), i que demà serà qui donarà la sortida. De protagonistes lluitaran, a més d'un Gerard De la Casa amb el cartell de favorit, d'altres coneguts com Àlex Bercianos (Seat León Cupra) o Ferran Font (Seat Ibiza Kit Car), tots tres al grup A i amb possibilitats de ser al podi final.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT