PUBLICITAT

Crèdit de 8,3 milions per acabar l'entorn del Consell General

  • Aquest any se'n destinaran 1,9 milions per acabar la plaça de la part de baix i poder ocupar més plantes de l'edifici
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La part davantera on anirà la plaça del nou Consell General. Foto: ÀLEX LARA

Acabar els entorns del nou edifici del Consell General, amb el nou edifici que l'Executiu es va comprometre a cedir al Comú de la capital, costarà un total de 8.329.476 euros. Aquest és l'import que ahir va aprovar el Consell de Ministres per reclamar als bancs un nou crèdit extraordinari per fer front a l'acabament d'aquestes infraestructures. Val a dir, que la xifra que generarà deute d'aquest any no és més d'1,9 milions d'euros. Aquesta és la quantitat que el Govern ha calculat que costarà acabar la plaça per accedir a l'edifici per la part baixa. Aquesta acceleració de les obres respon a la voluntat que l'Executiu té d'ocupar les dependències que ara queden buides per altres serveis, i així disminuir la partida de despeses pel que fa als lloguers que ara ocupen. La qual cosa significa que aquesta plaça i l'habilitació d'aquestes plantes estarà acabada per al mes de desembre.

Pel que fa a la resta del crèdit es distribuirà en dos partides per als pressupostos de l'any vinent i del 2013, i seran les que faran front a la construcció de l'edifici que el Govern té compromès cedir al comú d'Andorra la Vella. El ministre de Finances i portaveu de l'Executiu, va voler remarcar que pel que fa al pressupost d'aquest any només «contraurà més deute la partida que s'hi destinarà de l'1,9 milions d'euros», la resta comptabilitzarà per als pressupostos dels dos exercicis vinents.

Aquesta petició de crèdit extraordinari respon a la necessitat de complir els pactes del conveni signat entre el Consell General, el Govern i el Comú d'Andorra la Vella per poder continuar amb l'obra fins a final d'any sense haver d'aturar els treballs i regularitzar la situació pressupostària del contracte d'obra formalitzat l'any 2004.

ESTALVI DE MÉS D'1 MILIÓ D'EUROS /Amb aquesta decisió també es pretén «accelerar l'habilitació dels espais buits de l'edifici per ser ocupats», va comentar Cinca. Tal i com ja va avançar aquest rotatiu el Govern espera estalviar-se per a l'any vinent més d'un milió d'euros en la renegociació de despeses de lloguer. El Tribunal de Comptes, l'Agència de Protecció de Dades (APDA) i el Raonador del Ciutadà, són alguns dels departaments que passaran a ocupar alguna de les cinc plantes del Consell General. Aquesta redistribució dels llocs es vol tenir engegada com a molt tardar l'1 de gener de l'any vinent, per així deixar de pagar els lloguers d'aquestes institucions que estan ubicades en locals a diferents edificis pagant cadascuna d'elles la mensualitat del lloguer.

Al 2009 ja es va pressupostar una quantia de 10 milions d'euros que ha estat el que va costar l'excavació i la construcció del nou Consell General, què prèviament es preveia que fos la nova seu de la Justícia, ara en suspens. Ara però, la xifra quasi es duplica per finalitzar el que és l'entorn de la plaça, l'acabament de la construcció i l'edifici comunal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT