PUBLICITAT

Noves mesures per a la CASS a finals del mes

P. G.
ANDORRA LA VELLA

El Govern continua sense posicionar-se pel que fa al debat encés entre els diferents sectors implicats sobre l'obertura del copagament de la CASS com una mesura per fer front al deute que genera la parapública. «No tenim cap postura presa», va explicar Cinca. El portaveu del Govern va remarcar que aquesta seria una de les mesures que formin part d'una negociació àmplia per una reforma estructural de la seguretat social. El que sí que va concretar ahir el portaveu del Govern és que a finals d'aquest mes es preveu reactivar noves mesures que recullen els compromisos electorals de DA, com són els referits als autònoms i la cobertura per als estudiants de més de 25 anys, així com també d'altres canvis a curt termini.

Cinca va remarcar que aquestes qüestions puntuals que pretenen estalviar costos i ajustar-los més estan ja treballant-se i s'aplicaran de manera imminent.

Altra qüestió és el debat d'Estat que s'ha d'abordar per la reforma íntegra del sistema de la seguretat andorrana que segons va manifestar ahir Cinca, no ha de ser només entre els agents polítics sinó també amb «la societat civil, i el món sanitari, des dels usuaris als prestadors de serveis», va dir.

És per aquest motiu que el portaveu del Govern va remarcar que ara per ara no hi ha cap postura oficial pel que fa a la decisió d'ampliar o no el copagament. «Aquesta és una reforma profunda i que s'ha d'abordar en aquest debat».

Segons el portaveu del Govern, el debat obert ara que ha ocupat part del contingut dels diferents mitjans de comunicació és «una cursa per especular». Cinca va voler remarcar que des del Govern no ha sortit cap tipus de manifestació al respecte i que es continuarà així fins que no s'estableixi el debat d'estat que es preveu per a la tardor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT