PUBLICITAT

La cuina molecular tindrà cita a Ordino

  • La conferència del químic Pere Castells sobre alimentació i ciència es presenta com el plat fort?
SELVA LÓPEZ
ORDINO

Periodic
Maria de la O Soto i Bartumeu Gabriel conversen minuts abans de la roda de premsa, ahir Foto: ÀLEX LARA

20 anys es diuen aviat. La Mostra Gastronòmica que va néixer fa dos dècades torna amb una nova edició que combinarà tradició i modernitat. La innovació tecnològica en la cuina tindrà un paper rellevant gràcies a la col·laboració de la Fundació Alícia, que compta amb un consell assessor presidit per Ferran Adrià. El responsable del seu departament de recerca, Pere Castells, participarà en la jornada prèvia a la Mostra com a ponent d'una conferència que tindrà lloc dissabte 17 de setembre a les 16.30h, a l'Auditori Nacional d'Andorra.

A banda de les degustacions que oferiran els 20 restaurants participants, la iniciativa inclourà tallers de restauració tradicional andorrana dirigits als escolars, a més d'un taller d'allioli a la Casa Pairal. Ambdós tindran lloc entre dimarts 13 i dijous 15 de setembre.

L'esdeveniment preveu aplegar entre 450 i 500 visitants el diumenge 18 de setembre a l'Ordino Studios i, a diferència d'altres edicions, no coincidirà amb cap més acte gastronòmic del país. Les entrades estaran a la venda el dilluns 5 de setembre a l'Oficina de Turisme d'Ordino i, segons va apuntar la cap d'activitats de turisme, Maria de la O Soto, el preu s'ha fixat tenint en compte el context de crisi econòmica. Finalment serà de 32 euros si s'adquireixen els tiquets de manera anticipada i de 38 euros si es compren el mateix dia.

Pel que fa a la variació dels estands, es podran degustar propostes que aniran des de la cuina tradicional andorrana fins a l'especialitat oriental, a càrrec de tres restaurants del país. El conseller de Turisme i Esport, Bartumeu Gabriel, va explicar que l'espai de les instal·lacions és limitat i degut a això alguns establiments que havien participat en edicions anteriors no podran repetir aquest any.

Unir esforços

Gabriel va recordar que la mostra gastronòmica es presenta a nivell nacional, malgrat que se celebri a Ordino. En aquesta línia, va lamentar que sovint cada par ròquia va «massa per lliure» i creu que seria convenient que tots els comuns treballessin conjuntament a l'hora d'organitzar el calendari d'activitats. D'aquesta manera s'aprofitaria millor l'empenta dels grans esdeveniments. Per la seva banda, Maria de la O Soto va plantejar elaborar una guia promocional de gastronomia andorrana que reculli totes les iniciatives culinàries del país. El tema es posarà sobre la taula en la propera reunió d'Andorra Turisme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT