PUBLICITAT

Escaldes repetirà l'any que ve el nou format de música a la fresca

  • Els tres cicles d'estiu han convocat 7.150 espectadors, mig miler més que el 2010
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Madretomasa va congregar una vuitantena d'espectadors el dos d'agost a la plaça de la Creu Blanca Foto: COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

Li ha sortit bé al Comú escaldenc el nou format dels cicles estiuencs de música a la fresca. Ja saben, la substitució de Clau de Sol, consagrat a la clàssica i el cartell més fluix, des del punt de vista de estrictament quantitaiu,per un de dedicat a les bandes del país, i el manteniment dels pals de paller de l'oferta musical: la Setmana del Jazz i Músiques del Món. Si més no, això és el que diuen els números: un total de 7.141 espectadors van desfilar entre l'11 de juliol i el 30 d'agost per les 22 actuacions programades a les places Coprínceps i Creu Blanca, mig miler més que l'estiu passat. Tan bé ha anat, que el departament de Cultura ja pensa a mantenir el format –sense clàssica, per tant– per a l'estiu del 2012. Si l'equip actual guanya a les eleccions del desembre, és clar.

La Setmana del Jazz, amb la participació de sis formacions –la Sant Andreu Jazz Band, Clara Luna & Xavi Maureta, Shine, Miguel Roldan, Josep Maria Farràs i The Ambassador's Symphonic– va calcar els 2.300 espectadors del 2010. I és que el jazz no falla mai i té un públic fidel, independentment que el cartell de torn presenti més o menys patums. Ho demostren les bones entrades dels concerts a Coprínceps, entre els 300 assistents al de Shine i els 450 de The Ambassador's Symphonic Band.

Encara millor ha sigut el balanç de Músiques del Món, el gran calador d'espectadors de l'estiu escaldenc, també a Coprínceps i amb un total de 4.150 persones, tres centenars més que l'any passat. Val a dir que Músiques del Món és el cartell més prolix, amb una desena d'actuacions que es concentren a més a l'agost. Però les entrades han sigut excel·lents, amb quatre concerts –el Latin Stride de Miquel Barceló, Velvet candles, La porta dels somnis, La banda Bilónguez i l'espectacle de ball irlandès de Claddagh Ring Dancers– entre els 400 i els 600 espectadors. No està gens malament. Una altra cosa, és clar, és el sistema de recompte d'uns cicles oberts al públic, que tenen lloc al carrer i on no es paga entrada i és impossible, per tant, tenir dades fiables. Però tampoc jno ens posarem aquí llepafils...

Músiques del País, de la seva banda, s'estrenava aquest estiu amb el pes d'haver de justificar la liquidació de Clau de Sol. I sembla que se n'ha sortit, perquè les 720 persones que van desfilar l'agost per la Creu Blanca suposen quasi tres centenars més d'assistents que els 430 del 2010. També s'ha de dir que es van repartir de forma molt desigual: Martha Roquet va congregar 190 espectadors, mentre que David Micó només en va congregar una seixantena. Entremig es van situar Madretomasa (80), Zipi & Zape (120), Valentí Moya Trio (130), i Ingrid & Barcelunas (140). El que ara queda per veure és, si com va dir el comú, a la tardor hi haurà Clau de Sol al Prat del Roure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT