PUBLICITAT

Crèdit extraordinari de 8 milions per acabar les obres de la plaça i l'edifici de davant del Consell

  • Medi Ambient investiga les causes de la mort d'unes 200 truites al Gran Valira
  • El Govern aprova un altre crèdit extraordinari per per sufragar el seminari del Greco
31082011-cinca
El portevu del Govern, Jordi Cinca, aquest dimecres a l atarda en el decurs de la roda de premsa per explicar els acords del Consell de Ministres. Foto: ANA / A. R.
El Govern entrarà un Projecte de llei de crèdit extraordinari per valor de 8 milions d'euros per acabar les obres de la plaça i l'edifici del Comú d'Andorra la Vella situats davant del Consell General pel carrer Prat de la Creu, unes obres que romanen aturades de fa mesos per manca de finançament. El portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha dit que es preveu que al llarg de l'any s'acabi la part de la plaça que dóna accés al nou edifici del Consell General i poder així començar a ocupar els despatxos que romanen buits per altres serveis de l'administració. El Consell de Ministres també ha aprovat aquest dimecres sol·licitar un altre crèdit extraordinari per valor de 111.000 euros que serviran per sufragar les despeses derivades del seminari de formació organitzat conjuntament pel Govern i el Grup d'estats contra la corrupció (Greco) que se celebrarà a Andorra el 9 de novembre vinent i que respon a un compromís adquirit per l'anterior Govern.
D'altre banda, aquest dimecres al migdia han aparegut "un nombre significatiu d'unes 200 truites mortes" al riu Gran Valira en el tram que va des de la confluència del Valira del Nord i el Valira d'Orient a Escaldes-Engordany i la caserna dels Bombers a Santa Coloma, segons ha informat el portaveu del Govern, Jordi Cinca.
Cinca ha explicat que pels voltants de les 11.30 hores s'ha rebut l'avís que al riu Gran Valira hi havia "un nombre significatiu" de truites mortes que ha quantificat en "unes dues-centes" en el tram comprès entre la confluència dels dos Valires i la caserna de Bombers a Santa Coloma.

El portaveu del Govern ha afegit que en aquests moments s'estan analitzant els animals morts i que fins d'aquí a vuit o nou dies no se sabran els resultats. El que sí que ja se sap són els resultats de les analítiques de l'aigua del riu en el tram afectat així com en trams superiors, i "no s'ha detectat res que hagi de fer preocupar la població ni tampoc la resta de la fauna del riu". Sobre les causes de la mortaldat de les truites, Cinca no ha volgut fer cap especulació, ja que el procés d'investigació està obert, i no es descarta cap hipòtesi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT