PUBLICITAT

Vila es mostra favorable a obrir les discoteques fins a les sis del matí

  • L'ALNA vol marcar aquesta setmana un calendari per concretar accions com l'establiment de llicències d'activitat
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Joves es diverteixen en una pista de ball d'una discoteca Foto: MAITE CRUZ

Si no tant ràpid com s'ha fet amb els horaris comercials, al menys sí que sigui efectiu i que no torni a quedar en paper mullat. El paper hi és. La proposta està damunt de la taula i la paraula del mateix ministre d'Interior, Marc Vila, d'estar d'acord en obrir les discoteques fins les sis del matí, també. Així ho va confirmar ahir el president de l'Associació de Locals Nocturns, Joel Orobitg, qui va manifestar que el ministre no només va estar d'acord en l'ampliació horària dels locals sinó també en tota la sèrie de propostes com la definició explícita de les activitats de cada establiment amb la corresponent llicència que ho autoritzi. Aqueta mateixa setmana Orobitg vol posar fil a l'agulla i concretar una reunió amb els responsables del Ministeri d'Interior, que és qui té competències, per reclamar un calendari i concretar actuacions.

El sector d'oci del Principat ha reivindicat sempre el seu lloc en l'oferta turística, i per aquest motiu reclama una legislació que li doni suport i que el regularitzi per fer-lo més segur i de qualitat. Amb aquesta premissa de situar-se com una oferta més del país, l'ALNA va elaborar un document de 13 pàgines que va ser lliurat primer al Govern socialdemòcrata i ara al de DA en el què proposa tota una sèrie de propostes. A més de l'ampliació horària per als caps de setmana i vigílies de les discoteques i sales de festa fins les sis de la matinada i dels pubs fins les quatre del matí, des del sector consideren prioritari la classificació dels locals per activitats perquè tinguin les corresponents llicències. «No pot ser que un bar d'entrepans estigui obert fins les tres del matí, igual que un pub», va comentar Orobitg. Des de l'ALNA consideren que aquesta classificació d'establiments «aconsegueix una sortida esglaonada pels carrers i respecta el descans i la bona convivència dels veïns, establint una coordinació i un ordre», va explicar el president del sector.

TRES TIPUS DE LOCALS, TRES HORARIS /Així, des de l'ALNA proposen tres tipus de classificacions de locals, des de discoteques i sales de festa amb un horari fins les sis del matí, i fins les cinc entre setmana; els pubs i bars musicals fins les quatre de la matinada en cap de setmana i una hora menys de dilluns a dijous. La tercera tipologia compren establiments de tot tipus de menjar , com restaurants, hamburgueseries, gelateries, grangers, bars cerveseries i similars. Aquests tindrien l'hora límit mitjanit. Així doncs cada tipologia tindria la seva corresponent llicència d'activitat i permís d'obertura.

Ara per ara, el sector es troba amb que locals que formen part del món de la restauració poden fer competència a altres locals nocturns i de festa perquè se solapen en horaris i amb l'oferta de venda de begudes alcohòliques.

Des del col·lectiu estan esperançats en que les reivindicacions històriques que venen reclamant des de fa anys es formalitzin a través d'un decret llei o un reglament, el més aviat possible. Una esperança que segons assegura Orobitg està basada en la bona predisposició que el ministre de l'Interior va demostrar en la primera trobada que van tenir amb el document en la mà i en laquè es va mostrar «d'acord en la majoria de les propostes, com la de l'ampliació dels horaris i la de la classificació dels locals», va dir Orobitg.

El passat mes de juliol, responsables d'Interior van tenir una segona posada en contacte no només amb els del sector d'oci nocturn sinó també amb els de la restauració i l'hoteler per parlar-ne, entre d'altres qüestions, sobre la classificació dels locals. Ara però, l'ALNA vol marcar esta setmana un calendari a partir del mes vinent perquè definitivament el reglament del sector sigui una realitat, com ho ha estat les demandes de llibertat horària del sector del comerç.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT