PUBLICITAT

Casadevall-Riberaygua, 'duel' per la presidència del Consell Superior

  • El síndic té clar que el cònsol canillenc ha de ser el futur president de l'òrgan judicial
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cinca i Casadevall, el passat mes de febrer. Foto: TONY LARA

La data límit és el 27 d'octubre, quan finalitza el mandat del president del Consell Superior de la Justícia, Lluís Montanya. El relleu està decidit, i en aquest quart mandat de l'òrgan responsable de l'organització judicial, serà l'actual cònsol de Canillo, Enric Casadevall, qui haurà d'agafar les regnes del CSJ si el síndic Vicenç Mateu, que ha de designar el nou president, convenç a la majoria del Grup Parlamentari de DA. Serà passat Meritxell quan s'espera tancar definitivament la substitució, després d'una reunió del Grup Parlamentari de DA, en la qual els consellers de la formació taronja hauran de posicionar-se.

Però Mateu no ho tindrà tant fàcil. Tot i que hi ha qui veu a Casadevall com a president i Antoni Riberaygua com a vicepresident, aquest tàndem serà difícil de concretar. L'exministre de Justícia i Interior en el Govern d'Albert Pintat aglutina un suport important a les files dels demòcrates, que veuen en la seva experiència al Ministeri i en el seu pas per la Batllia com dos punts que el converteixen en el candidat ideal per impulsar una reforma de la justícia que ja tenia dissenyada quan ocupava el despatx gran a l'edifici de la Policia.

EL DILEMA / Casadevall o Riberaygua. Aquest és el dilema. Ambdós són apreciats políticament, i en el currículum del cònsol canillenc té molt pes la seva aposta decidida que va ajudar a la consolidació de DA. Però en el cas de la presidència del Consell Superior de la Justícia la unanimitat no és igual de compacta. Tampoc li és favorable el fet que haurà de deixar el Comú de Canillo abans d'hora, però la immediatesa de les eleccions comunals és per a un sector un element intranscendental perquè la situació del Comú serà d'interenitat per la proximitat de les eleccions comunals, mentre que un altre corrent (de la mateixa parròquia) no amaga el malestar perquè la cita a les urnes es faci sense dues de les persones que han estat al capdavant de la corporació, ja que Mònica Bonell també va deixar el càrrecs per a ser elegida consellera i posteriorment subsíndica.

Tampoc, segons fonts de DA, la figura de Casadevall, molt marcada políticament tant pel seu passat liberal com pel seu present amb DA, ha de ser un problema, perquè es considera que és difícil trobar persones sense vinculació polítiques, i perquè la tasca del president del CSJ és la de dotar de mitjans per a un treball òptim i, en cap cas, interferir en cap causa judicial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT