PUBLICITAT

Escaldes serà l'amfitriona

  • Dotze professionals de diferents comarques catalanes portaran durant cada dilluns la seva cuina tradicional als restaurants de la parròquia H Els menús oscil·laran entre 20 i 40 euros
SELVA LÓPEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Pere Moles i Xavier Mestres, ahir, en la roda de premsa al Comú d'Escaldes-Engordany Foto: ÀLEX LARA

La cuina, com a expressió artística i cultural de la cultura catalana, serà la protagonista dels dilluns de tardor a Escaldes-Engordany. Diferents restaurants de la parròquia acolliran una dotzena de cuiners procedents de comarques catalanes que portaran les seves especialitats als clients del Principat. Es tracta de les jornades gastronòmiques Les cuines dels països catalans, organitzades en motiu de la Capital de la Cultura Catalana que tindran començaran el 12 de setembre.

Cada cuiner portarà el seu equip i els i els seus ingredients, ja que a l'hora de fer els menús es basaran en la cuina tradicional catalana que fan habitualment als seus establiments. No obstant, també s'ha convidat un parell de restaurants com Les Moles d'Ulldecona o El Roser 2 de l'Escala, que fan una cuina més «avantguardista», segons va explicar ahir el gastrònom Joan Berenguer. El president del Comité de treball de la Capital de la Cultura Catalana, Pere Moles, va assegurar que el preu dels menús serà «força econòmic» i podrà variar dels 20 als 40 euros i va recordar que els convidats són cuiners reconeguts. Moles va dir que es serà un acte «molt original», ja que no se'n ha fet mai cap amb aquestes característiques. El president de la Fundació Institut Català de la Cuina, Xavier Mestres, creu que les jornades beneficiaran a les dues parts: als cuiners perquè podran acostar la seva cuina a Andorra i als restaurants escaldencs perquè podran acollir professionals de prestigi. Mestres va destacar que Catalunya, juntament amb el Japó, és l'únic patrimoni culinari que té un estudi fet i aprofundit. Es referia al Corpus Culinàri Català, un llibre que recull centenars de receptes de totes les comarques catalanes. L'inventari es va fer sense ajuda de l'administració, fet que va despertar certa admiració en països com França. «Sempre s'ha dit que Catalunya té una cuina rica de país pobre», va prosseguir el president de la Fundació, qui es va mostrar partidari de la cuina elaborada amb productes de proximitat. I va apuntar que la creació de cuines locals i comarcals van ser la base del turisme gastronòmic que, segons Mestres, necessariament ha d'anar acompanyat d'activitats de lleure i «això Andorra ho té molt bé», va afegir. Les jornades finalitzaran el 28 de novembre al restaurant de l'Hotel Eureka.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT