PUBLICITAT

Més turistes i més excursionistes visiten el país al juliol

  • Dels 822.041 visitants del passat mes, 674.021 no van pernoctar al país
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El mes de juliol passat van entrar al país 822.041 visitants, el que es tradueix en una tendència mensual del 0,2%, i una tendència anyal que continua en amb el 0,6% negatiu. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística, que va assenyalar que aquest mes de juliol destaca la tendència mensual positiva tant del nombre de turistes, del 2,4%,com d'excursionistes, del 0,2%. En tendència anual el nombre de turistes se situa en taxes positives, de l'increment del 14,4%, mentre que la del nombre d'excursionistes encara es manté negativa, amb una davallada del 2,2%.

En xifres absolutes durant el mes de juliol van entrar al Principat un total de 822.041 visitants, dels quals 674.021 (82%) són excursionistes, és adir que venen apassar el dia, sense pernoctar, mentre que 148.020 són turistes (18%), o persones que al menys pernocten una nit. Això representa una tendència mensual positiva del nombre de visitants durant el mes de juliol del 0,2% respecte al mes anterior, gràcies a la tendència mensual a l'alça del nombre de turistes i el manteniment dels excursionistes. La tendència anual dels visitants, però, continua negativa, amb una davallada del 0,6%, a causa del descens del nombre d'excursionistes, que baixa el 2,2%, i malgrat la tendència positiva dels turistes, 14,4%. Per nacionalitats, els visitants espanyols continuen amb tendències negatives contràriament a les xifres positives dels visitants francesos.

MÉS TURISTES / El departament d'estadística assenyala que el mes de juliol s'han registrat 148.020 turistes, el que situa la tendència del nombre de turistes a l'alça, amb un 2,4%, amb una tendència anyal respecte al mateix mes de l'any passat sd'un 14,4%.

Per nacionalitats, destaquen els turistes espanyols que presenten una tendència mensual de l'1,6% i una anyal del 3,2%; i els turistes francesos i els d'altres nacionalitats tenen una tendència mensual negativa mentre que situen la tendència anual en valors positius.

Pel que fa als excursionistes, durant el mes de juliol se n'han comptabilitzat un total de 674.021, situant la tendència mensual en un 0% mentre que la tendència anual manté valors negatius, del 2,2%. Per nacionalitats, destaquen els excursionistes francesos que presenten una tendència mensual del 0,6% i una anyal del 6,2%. En canvi, els excursionistes espanyols presenten valors negatius en la tendència tant mensual, d'una davallada de l'1,1% com anual, del 12,1% negatiu.

Les dades de visitants presentades pel departament d'estadística s'obtenen a partir de l'enquesta de turisme realitzada sobre una mostra dels visitants i el seu creuament amb els registres automàtics d'entrada de vehicles per les dues fronteres del país a travé de l'Agència de Mobilitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT