PUBLICITAT

Desenes de joves i nens participen al taller de percussió

  • El grup Sabawiki va animar la cercavila que va finalitzar amb una batukada
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Nens i joves, participants del taller, a la cercavila, ahir a la tarda. Foto: ÀLEX LARA

La plaça Coprínceps va ser l'escenari ahir al matí del taller de percussió amb material reciclat organitzat amb motiu de la capitalitat de la Cultura Catalana d'Escaldes-Engordany. Desenes de nens i joves s'han acostat per crear instruments amb llaunes o pots reciclats i per aprendre a tocar-los. Aquest taller de percussió va culminar ahir a la tarda amb la cercavila oferida pel grup Sambawiki que va acabar a la plaça on els joves hi van participar en una batukada.

La responsable del taller de percussió, Gemma Llarden, va explicar a l'ANA que amb aquest taller celebrat aquest dilluns els joves i nens van aprendre a aprofitar materials usats per crear instruments de percussió. Mentre els més petits van fabricar maraques amb llaunes buides i arròs, el més grans han convertit pots de pintura i pals d'esquí coberts amb cinta aïllant en tambors.

L'objectiu d'aquesta activitat és «fomentar la música a Andorra, que sembla que no està gaire activa», va assegurar Llarden. A més d'aprendre ritme i tenir un contacte directe amb la música, la creació alhora de crear-se l'instrument també és important.

La participació al taller va ser molt activa sobretot pel que fa a la batukada celebrada ahir a la tarda i que donava punt i final a la cercavila i com no també a aquest taller que en un dia pretén fomentar la música entre els més menuts amb ritmes de percussió.

Aquest taller s'emmarca en les activitats de la Capital de la Cultura Catalana, i Llarden explica que ja s'estan organitzant noves activitats per participar en el darrer trimestre de la capitalitat. Llarden fa una valoració positiva dels esdeveniments en què han pogut col·laborar, i considera que s'estan «fomentant coses que abans no es veien a Andorra». Per això espera que en un futur es puguin repetir aquesta mena d'actuacions musicals i culturals en l'agenda d'activitats andorrana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT