PUBLICITAT

Martí diu que les crisis són necessàries per reinventar-se

  • Assegura que ha de servir per crear un futur millor que ha d'anar de la mà de l'obertura econòmica
29082011-universitatestiu
La presidenta de la 28a edició de la Universitat d'Estiu, Josefina Castellví, durant l'acte inaugural, i Ignacio Ramonet. Foto: ÀLEX LARA
El cap de Govern, Toni Martí, ha inaugurat aquest dilluns a la tarda la 28a edició de la Universitat d'Estiu al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Ho ha fet amb el missatge que "les crisis poden ser necessàries per reinventar-se" i poden servir per retrobar-se amb la humilitat i el sacrifici. Així, ha volgut presentar la cara positiva d'aquesta situació que afecta també a Andorra, i que assegura que ha de servir per crear un futur millor que ha d'anar de la mà de l'obertura econòmica i d'aconseguir una "homologació diferenciada", és a dir, estar en igualtat de condicions a l'exterior però conservar i crear avantatges propis.
El discurs del cap de Govern ha anat lligat al títol de la Universitat, Temps de crisis: ruptures i perspectives, i és que ha presentat aquesta situació com una oportunitat de crear una situació millor. Ha expressat que les crisis provoquen que "ens reinventem", i que això és el que haurà de fer Andorra. Martí s'ha referit específicament a la classe política i a com han d'actuar, expressant que cal fer sacrificis i esforços, i que cal anteposar els interessos d'Andorra i les necessitats de reformes estructurals per davant de voler assegurar-se la cadira. Ha assegurat que "encara que el cost sigui elevat, mai ho serà tant com ho seria no afrontar-ho".

Quant als canvis que s'han de fer al país, ha recordat que cal caminar cap a l'obertura, el rigor i la competitivitat, i que s'ha d'aconseguir que Andorra tingui les mateixes oportunitats que els altres països, però mantenint i creant avantatges propis.

La presidenta de la 28a edició de la Universitat d'Estiu, Josefina Castellví, ha acompanyat al cap de Govern en la inauguració, i ha coincidit en què les crisis han de servir per "plantejar una postcrisi arreglant els errors que hi havia al passat". Ha exposat el seu punt de vista fent una comparació de la situació social amb l'evolució que observa en la natura, que quan pateix un canvi pot trobar la manera de crear noves situacions millors que les anteriors.
El periodista Vicent Partal ha ofert la darrera de les conferències d'aquest dilluns a la Universitat d'Estiu. Sota el títol Internet: la crisi que construeix ha exposat com la tecnologia és un element comú en totes les crisis existents, però com suposa alhora el camí de sortida. Ha expressat que és fonamental conèixer les claus del nou món per sortir de la crisi, i que cal no obsessionar-se amb mantenir el vell, perquè "aleshores alentim la creació del nou". El conferenciant i moderador d'aquestes jornades, Ignacio Ramonet, ha basat la seva ponència en la necessitat de canviar el món, i ha presentat els set àmbits on cal actuar per fer-ho.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT