PUBLICITAT

British tornarà a tothom els diners i repetirà l'examen al setembre

  • L'entitat es manté hermètica i no concreta què passarà amb els alumnes que necessiten la nota aquest curs
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Alumnes preparen l'examen d'anglès Foto: FERRAN NADEU

Els alumnes, més de 200, que el mes de juny van realitzar els exàmens de nivell d'anglès de la Universitat de Cambridge repetiran la prova la segona quinzena de setembre. Després que l'empresa transportista extraviés els exàmens realitzats pels alumnes d'Andorra i de la Seu d'Urgell, i donada per cancel·lada la recerca durant gairebé dos mesos degut a la manca d'èxit, aquesta és l'opció que s'oferirà des del British Council de Barcelona. L'entitat barcelonina és la que s'encarrega de gestionar l'organització de les proves de Cambridge, de prestigi internacional. A més, el British retornarà el cost de la matrícula a tots els alumnes afectats, optin o no per repetir la prova.

Aquesta és, segons ha pogut saber el rotatiu, la solució que es donarà a tots els estudiants que han vist com l'esforç d'estudi per preparar-se per l'examen del mes de juny ha estat en va. O almenys requerirà d'un segon esforç durant la segona quinzena del mes vinent per completar els tests de KET, PET, FCE (o més conegut com First) o CAE (Advanced)

Però els alumnes encara no han estat informats oficialment de la mesura, ja que el British Council manté el seu hermetisme des de la publicació dels fets. Fins que no van voler conèixer la nota per internet els afectats no van saber que s'havien quedat sense examen. Alguns pares i alumnes que han trucat aquests dies demanant més informació al respecte critiquen que han estat respostos amb un «encara no sabem res, no us podem informar». Posteriorment a aquesta justificació, des de l'entitat han pres les dades i el correu electrònic dels alumnes, sense aportar cap més solució.

És especialment preocupant la manca de resposta pel que fa als alumnes que necessitaven la titulació per poder començar els seus estudis aquest curs, al voltant del 10% dels 200 afectats. Al tractar-se d'un exàmen homol·logable i oficial, alguns centres d'ensenyament postobligatori demanen el títol per poder accedir als seus estudis. Davant la situació, el British Council va enviar un correu electrònic a les escoles d'idiomes d'Andorra, sol·licitant els noms i cognoms de les persones que es trobaven en aquest situació. Aquesta ha estat la darrera informació que s'ha donat al respecte.

Amb tot, el que sí que convenceria als afectats que exigien repetir la prova seria la data finalment proposada. Els alumnes, molts d'ells en edat escolar (els exàmens de Cambridge van dirigits a estudiants a partir dels vuit anys, en funció del nivell) van exposar recentment que es mobilitzarien si la data fixada pel British Council coincidia amb una època d'exàmens als centres educatius. La segona quinzena de setembre queda exclosa d'aquesta possibilitat.

Pel que fa als que no volen repetir l'examen, per exemple degut a haver marxat del país o per la seva situació laboral, els queda el consol, almenys, de veure recuperats els diners invertits per un examen la nota del qual no sabran mai. El preu per fer les proves va dels 86 als 200 euros aproximadament.

CLASSES GRATUÏTES / Aquest cost econòmic es realitza a través de la Universitat d'Andorra, que té un contracte amb el British Council, pel qual també cedeix les seves instal·lacions perquè els alumnes d'Andorra i de la Seu d'Urgell puguin realitzar els exàmens sense haver de desplaçar-se fins a Barcelona. Malgrat aquesta cooperació l'UdA s'ha volgut desvincular de la problemàtica i s'ha posicionat a favor dels afectats, compartint la seva indignació per la pèrdua d'aquests tests d'anglès.

D'altra banda, el que molts dels alumnes tampoc hauran de pagar seran les classes de preparació per realitzar l'examen al setembre, ja que hi ha escoles d'idiomes que oferiran classes gratuïtes.

Pel que fa als motius de la pèrdua, encara estan a l'aire tot i que l'empresa de transports ha acceptat la culpabilitat. Els exàmens van arribar a Barcelona provinents d'Andorra, segons va informar l'empresa a aquest rotatiu, i va ser en el viatge cap a Cambridge quan es van extraviar. Es desconeix si va ser a l'aeroport de la capital catalana o un cop arribats al Regne Unit quan es va perdre definitivament la pista.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT