L'Hotels Plaza no convenç contra l'Hospitalet (2-2)

• L'equip de De la Rosa ofereix la millor versió amb el marcador en contra

Lucas Tadeu (al centre) talla una pilota davant la mirada de Carlinhos (esquerra), De la Rosa i Cabinho, ahir Foto: ÀLEX LARA

El primer partit de l'Hotels Plaza amb tota la plantilla va deixar ahir molt a desitjar. Les cames pesen i hi han moltes cares noves però és cert també que quan l'Hospitalet es va posar 1-2 a la mitja hora va aparèixer la millor versió de l'equip de De la Rosa. Va sorgir el caire competitiu –que en la lliga serà necessari els 40 minuts– i les millors ocasions. Al final, 2-2 que no acaba de convèncer.

L'equip tricolor va deixar algunes pistes de quina identitat tindrà. Sobretot en defensa el cinc de De la Rosa va buscar la pressió, la majoria dels casos amb marcatges a l'home, una variant ja coneguda del curs passat però amb diferències en atac. La idea de tocar i tocar ahir no va funcionar. Es podria culpar a que els jugadors encara estan lluny de la seva forma física, però sembla que tampoc no hi ha el talent tècnic que permet aplicar aquest estil. De fet l'únic gol en els primers vint minuts va arribar en un contraatac de Jona, que va cedir a Soty perquè aquest aconseguís el primer gol amb la samarreta de l'Hotels Plaza.

Intentar marcar en jugada va poder costar més d'un disgust perquè, amb la pressió que exercien els visitants, tard o d'hora alguna passada acabava sent imprecisa i es convertia en un perill per a Aitor. Cap jugada trenada acabava en perill. Preocupant. El meta internacional andorrà va ser el millor de l'equip amb les seves intervencions fins el descans, que el va reemplaçar Paulinho.

Aprofitables van ser també les jugades d'estratègia com la primera ocasió del duel, que va néixer de les botes de Raducu, el qual va marcar la jugada 1 amb un dit, va cedir la pilota a Carlinhos alhora que Nacho arrossegava el seu marcador de la dreta al centre i el romanès aprofitava aquesta banda per rebre i xutar, massa creuat.

Lucas, el que ha de marcar els gols, no va estar fi de cara a porteria. Va mostrar aptituds com la rapidesa, va ser incisiu buscant la pilota i movent-se però va tenir unes quantes ocasions que va solucionar amb xuts a trencar que acabaven fora.

La segona part va ser un excel·lent exercici defensiu. L'Hospitalet va començar sent l'amo i senyor de la pilota i l'Hotels Plaza es va dedicar principalment a protegir la seva porteria. Va poder ampliar les diferències mitjançant una contra de Sotarca que no va arribar a empényer al segon pal Tadeu, però les ocasions més clares van ser per als visitants.

L'empat va arribar amb un penal de Ricciotti al minut 27 per tallar un xut amb la mà que va acabar en gol en el rebuig, després que Paulinho endevinés la trajectòria i l'1-2 en la següent acció, en una superioritat de tres contra dos.

L'Andorra havia de reaccionar i va passar tenir la pilota tot i les dificultats que tenia amb la pressió visitant. Va ser més agressiu en els marcatges a l'home i després d'una gran combinació entre Nacho i Carlinhos, aquest últim va aconseguir l'empat a tres minuts per al final. I Cabinho, amb l'Hospitalet ja tancat, va tenir el 3-2 a 45 segons per al final, però sol al segon pal va xutar al pal.